Trollok (el)rémísztő hada

(Írta:: Iván Gizella / Újnépszabadság) Elegem van. Hová jutottunk? Hová jutottatok emberek? Ébredjetek már fel! Ez kell nektek? A mocskolódás, a másik földbe taposása? A válogatott lelki kínzások? Ilyen lenne a magyar lélek? Ilyen a magyar ember? Az, ami ma a nyilvánosságban és a közösségi médiában zajlik, túlmegy minden határon.

Amikor Bálint gazda halálhírére valaki képes névvel, képpel olyan mondatot leírni, hogy na és akkor mi van? Csak egy mocskos zsidó volt, aki, sajnos nem döglött meg Auschwitzban… az milyen ember? Ember egyáltalán? Persze nem titkolja, annak a mozgalomnak a szimpatizánsa, aminek lehet engedély nélkül tüntetni, gyülekezni, cigányokat terrorizálni, mert a hatalom engedi.

Miért? Van, aki nem tudja a választ? Undorító és egyben félelmetes hétköznapok ezek. Most, hogy kiszabadultunk a karanténból, sokan úgy gondolják, itt az ideje törni, zúzni, ha csak képletesen is. Undorodom, amikor politikusok posztjai alá olyanokat írnak, hogy dögölj meg, az egész családoddal együtt, piszkos kommunista. Mert nem hiszem, hogy a politikus bármit is tett, halállal kell lakoljon érte.

Félelmetes, hogy fizetett trollok, mint a hangyák rajzanak a baloldal prominensei oldalára, hogy felfalják elevenen. És meg is teszik. Ha valaki egyszer hibázik, a jobboldali kommandó megsemmisíti. Totálisan. Nem tudom, ezt tanítják-e nekik, vagy ilyen a magyar ember. Mert ők is azok. Magyarok és emberek. Csak sajnálatra méltó bábok. Mindig foglalkoztatott, milyen emberek azok, akik csak mocskolódni tudnak és abban lelik örömüket, ha idegeneket küldenek el melegebb éghajlatra, kocsmai stílusban.

Szerintem gyávák. Akikkel, ha szemtől szemben állnánk, nem mernének meg sem szólalni. Persze vannak kivételek, akik képesek a másikat leüvölteni egy tüntetésen, csak mert más párt zászlaját lobogtatja. Persze láttunk már olyat is, hogy az egyik magyar nekiment a másiknak, olyan magyar, aki látszatra tisztességben őszült meg. A vezér iránti imádat azonban kihozta belőle az állatot.

Milyen emberek vagytok ti? Olyan országot akartok, ahol csak egy akarat van? Ahol nem lehet különvélemény? Ahol megmondják nektek, mit szabad és mit nem? Ahol a szabályozásra nem elegendőek a törvények? Ahol olyan törvények születnek, ami nem a többségnek kedvez? Ahol a hatalom azt csinál, amit akar és a birka nép csak bólogat? Ahol kilopják a szemeteket és ti megköszönitek?

Milyen országot akartok? Ahol a miniszterek nem szolgák, hanem urak? Ahol újraéled a feudalizmus? Ahol a kínai és fehér orosz lesz a példa? Ahol az emberi jogok már a tankönyvbe sem kerülnek be? Ahol a megkérdezésetek nélkül szórják el a pénzt szerte a világban olyan beruházásokra, amelyekből szépen ki lehet venni a jó kis apanázst? Ahol, a határon túli magyarok megsegítése miatt tőletek veszik el a megélhetést? Ahol gyerekek éheznek és ti tapsoltok ehhez? Ahol a papok a hatalmat szolgálják és nem istent?

Ezt akarjátok? S ti tartjátok magatokat magyaroknak? Olyan országot akartok, ami felé most lökitek a társadalmunkat? Igen, ti csináljátok, mert a hatalom mindig és mindenkor csak azt teszi, amit a nép enged neki. Tönkreteszitek a jövőnket, a társadalmunkat. Igen, a mi társadalmunkat. Mert ez az ország nem a jobb- vagy baloldalé. A mi közös hazánk. Beszéltek itt nemzetről, összefogásról, kivel? Jó lesz az nektek, ha a Nyugat, ahová korábban még tartozni akartatok és szidtátok az oroszokat, páriának tekint majd minket? Jó lesz az nektek, ha minden úgy marad, mint most?

A gyűlölködés a gonoszság, a másság és a másik elutasítása a pokol kapuja. Sajnállak benneteket.