Turisztikai podcast: a jövő turizmusa – az „újturizmus” világa

Dunakavicsok címmel turisztikai témájú podcast-sorozat kezdődött, hallgatható, már a hetedik adásánál tart. A szakmai tartalmú, beszélgetős online műsor a jövő turizmusával, az újturizmussal foglalkozik. Elsősorban Ausztria és Magyarország, valamint a Duna-régió turizmusával kapcsolatos aktuális témákról beszélgetnek a két társszerkesztő, illetve meghívott vendégeik.

A podcast – ingyenes, interneten közvetített/hallgatható (és bármikor újra hallgatható rádió) adásainak célja a turisztikai jó gyakorlatok összegyűjtése szűkebb-tágabb környezetünkből: a Duna-régióból – és persze és a terjesztésük az internet révén. Az adásokat Bécsből Kovács Balázs, a GD Consulting turisztikai tanácsadó iroda vezetője, Budapestről pedig Nagy-Szász István, a CPI szállodai csoport igazgatója készíti.

Nagy-Szász István a podcast ötletgazdája, társszerkesztője szerint: „jó megoldások csak jó gondolatokból születhetnek. Ehhez pedig szükség van lelkesítő, gondolatébresztő, sarkalló beszélgetésekre, eszmecserékre, határokat átívelő kapcsolatokra és összetartó szövetségesekre. A podcast igen hatékony eszköz céljaink, elképzeléseink megismertetésére, ahhoz partnerek megnyerésére a jövő közös formálása céljából.”

Kovács Balázs a podcast beharangozójában elmondta: „az új típusú turizmus területén Magyarország és a Duna-régió előtt hatalmas lehetőségek állnak. A mostani időszak – korszakhatár sok szempontból. A jövő turizmusában a verseny helyett az együttműködésen, a hálózatok kialakításán lesz a hangsúly. Itt az idő, hogy a szomszédos országokkal összefogva, közösen építsük fel a turizmus iránti bizalmat, az optimális turisztikai övezetet – élményteret a Duna-mentén.”

Az elmúlt adásokban ilyen témákat dolgoztak föl a műsorvezetők és vendégeik: miként lehetne Budapest jobb hely, mint Bécs, miben áll a jó turizmusstratégia, s hogyan befolyásolják az ágazat jövőjét az adatvezérelt technológiák és eljárások. A műsor az utazóknak, a fenntartható turizmus, a jó nemzetközi példák és a jövő kihívásai iránt érdeklődőknek egyaránt hasznos.

A Dunakavicsok podcast weboldalán elérhetőek a havonta jelentkező műsorok, amelyek egyaránt meghallgathatóak az összes ismert podcast-megosztó csatornán, mint pl.: Apple Podcast, Spotify, Breaker, Google Podcast, Pocket Casts, Radio Public. A legfrissebb adások itt, tessék kattintani!