Üzenet a “brüsszeli győztesnek”

(Holoda Attilának, az Orbán-kormány egykori energiaügyi helyettes-államtitkárának a facebook-jegyzete) Mielőtt Orbán és bandája tele zengené a saját maga által letarolt és kézben tartott sajtó összes orgánumát a győzelmi jelentésével (már elkezdték persze!), érdemes megnézni, hogy valójában mi teljesült abból, amire őt a szavazó bábjaiból álló parlamenttel, mint határozati javaslatot megszavaztatott? Röviden összefoglalva: semmi. Nulla. Zéró. Almás.

Érted, köpcös?! Semmit sem értél el, de azt nagyon.
Na persze, azon kívül, hogy már mindenki leprásnak néz téged, mert, te, aki maszk nélkül kajtatsz fel s alá Brüsszelben, látványosan megszegve a kulturált emberek számára egyértelmű előírásokat, te, aki hiába lendíti kéznyújtásra a kezét az már fogadtatásra nem talál. Talán csak kedvenc és hasonszőrű lengyeleid hajlandók a kezedbe csapni (azt ugyan már nem látjuk, hogy hányszor sterilizálják utánad a kezüket – dva bratanki, aha).

De nézzük, csak mire kapott is felhatalmazást Orbán Budapesten:
1. Ne legyen benne a jogállamiság a megállapodásban, mint kritérium. Mit „értél el”, te győzelmi zászló, te?
Benn lesz. Jogállamisági feltételrendszer. Ízlelgesd csak a szót! Jog-állami-ság! Fini, ugye?!
2. Ne lehessen NGO-kat (civil szervezeteket) támogatni uniós forrásból. Mit „értél el”, te skizofrén géniusz, te?
Nincs ilyen kitétel a megállapodásban? Miért is lenne, hiszen rajtad kívül mindenki tudja, hogy civil polgárok és a civil szervezetek erőfeszítései nélkül már régen éhséglázadás lett volna ebben az országban, annyira mindent a civileknek kell csinálni helyettetek a szociális ellátásokban, a dicső kormány helyett.
3. Zárják le a hetes cikkely szerint eljárásokat, mind Magyarország, mind Lengyelország ellen. Mit értél el, te túlsúlyos megyei elsőosztályú „fodballista”, te?
Eszükben sincs lezárni az eljárásokat, ezzel bizony lesz még gondotok, nem is kevés!
4. A gazdag országok ne kapjanak több támogatást! (Mondjuk ezt eleve nem értettem, hogy mertétek beletenni, hiszen más sem hallunk csak azt, hogy Magyarország jobban teljesít, minket másol a Nyugat, mi adunk nekik tanácsokat. Akkor miféle „gazdag országok”, he?!) Mit „értél el”, te 133 bátor legbátrabbika, te?
Németország, Hollandia, Ausztria, Svédország és Dánia fognak majd visszatérítést kapni a befizetéseik után.
5. Az azonos helyzetben lévő országok egyforma elbírálás alá essenek. Mit „értél el” ebben, te péntekenként fickósodó himpellér, te?
Hát ez sem jött össze.
És még kaptál a plusz „ajándékot” is hozzá: egy tagállam szavazást kezdeményezhet a tanácsban a program folytatásáról, ha úgy értékeli, hogy az uniós gazdasági támogatást a kedvezményezettek nem megfelelően használják fel! Nesze neked, holland fickó!

Ha most lenne benned egy kis becsület, le kellene mondanod, mert semmit sem tudtál elérni, felhatalmazás ide, vagy oda. Persze nem fogsz, hiszen ez a pávatánc neked elemi szükségleted, a parlamenti patkó jobb oldalán meg úgysem lesz egyetlen bátor ember sem eléggé bátor abból 133-ból aki megkérdezze, hogy akkor most hogy is van a határozat végrehajtása?

Meg hát, úgyis hazudsz majd valamit, ahogy szoktad. Most például azt, hogy győztél.