Üzenetáradattal zaklatta volt élettársát

A Győri Járási Ügyészség vádirata szerint a 37 éves férfi három hónap alatt több mint ezer szöveges üzenetet küldött volt élettársának és az ő új párjának, megölésükkel fenyegetve mindkettőjüket.

A Győri Járási Ügyészség vádirata szerint a 37 éves férfi és a 27 éves sértett 2016-ban mintegy félévig élt élettársi kapcsolatban, amit végül az asszony, a sértett szakított meg.

A terhelt nem tudta feldolgozni a szakítást, és már akkor elkezdte telefonon rendszeres zaklatni a sértettet és új élettársát, aminek csak az vetett véget, hogy az asszony telefonszámot cserélt, a férfi pedig letiltotta a terhelt üzeneteit.

Tavaly márciusban a sértett élettársa telefont cserélt, és attól kezdve a vádlott hónapon át zaklatta az üzeneteivel: ezernél több szöveges üzenetet küldött a férfi telefonjára, nemegyszer megöléssel, megveréssel fenyegette a sértetteket. Volt nap, amikor fél óránként vagy gyakrabban küldött telefonos üzenetet.

Az ügyészség a férfit zaklatás vétségével vádolja. Vele szemben a vádiratban pénzbüntetés kiszabására tett indítványt.

A nyomozást a Győri Rendőrkapitányság rendőrei végezték, az érdemi döntést várhatóan a Győri Járásbíróság fogja meghozni – áll dr. Takács Péter főügyész lapunkhoz eljuttatott tájékoztatójában.