Vilmos és Harry együtt leplezte édesanyja szobrát – Lady Di ma lenne 60 éves

A brit hercegi testvérpár, Vilmos és Harry együtt leplezte le édesanyja szobrát a Kensington-palota kertjében. Diana walesi hercegnő ma, július elsején lett volna 60 éves. (Kép: Dominic Lipinski/AP)

Már csaknem 24 év telt a tragikus párizsi autóbaleset óta, melyben a szívek királynőjeként is emlegetett hercegné életét vesztette, alig 36 évesen. Az arisztokrata felmenőkkel rendelkező Diana Spencer 1981-ben ment hozzá a brit trónörökös Károly herceghez. Fiaik, Vilmos és Harry herceg hangos nézeteltéréseik ellenére abban egyetértenek, hogy a mai napig nagyon büszkék édesanyjukra.

Hivatalos Instagram oldalán Vilmos herceg Harry herceggel közösen úgy emlékszik Diana hercegnőre, mint aki szeretetével, erejével és jellemével számtalan életet változtatott meg és tett jobbá. „Minden nap azt kívánjuk, bárcsak még mindig velünk lenne, és reméljük, hogy ez a szobor örökre az ő életének és örökségének szimbólumaként fog szolgálni” – fűzték hozzá a fiúk a képhez.

Vilmos és Harry: a BBC-interjú hozzájárult ahhoz, ahogy anyánk élete véget ért * Több bombát is ledobott a királyi családra Meghan és Harry az Oprah-interjúban * Válságtanácskozásra hívta Károlyt, Vilmost és Harry-t II. Erzsébet királynő