Vírus: 3D-nyomtatással segít a HP

A 3D nyomtatással foglalkozó közösségek a rendelkezésre álló technológiát, tapasztalatot és gyártási kapacitást arra használják fel, hogy a vírus elleni védekezésben elengedhetetlen alkatrészeket készítsenek. (A nyitó képen: higiénikus ajtónyitó (kép: www.themanufacturer.com)

Ezernél több, 3D nyomtatással készült elem máris eljutott a vírussal fertőzött betegeket kezelő-gyógyító kórházakba. A HP 3D K+F központjai Barcelonában, az oregoni Corvallisban, San Diegóban és a Washington állambeli Vancouverben folyamatosan együttműködnek partnereikkel világszerte, hogy növeljék a termelést és a legszükségesebb alkatrészeket eljuttassák a megfelelő helyre.

Az első jóváhagyott és elkészített eszközök között vannak védőmaszkok, arcvédő pajzsok, maszkrögzítők, orrtisztítók, higiénikus ajtónyitók és lélegeztetőgép-alkatrészek is. 

A HP és a partnerei ezen a weboldalon ingyenesen elérhetővé és letölthetővé teszik számos olyan alkatrész jóváhagyott tervét, amelynek összeszerelése egyszerűen házilag is megoldható. Azok a 3D-tervezők és -alkotók, akik szeretnének a koronavírus elleni küzdelemben részt venni, itt tehetik közzé új ötleteiket és applikációikat.

Az alkalmazások fejlesztéséhez segítség és alkatrészek beszerzése ezen a weboldalon érhető el.