Vízálló könyvolvasó megnövelt kijelzővel

A világ harmadik legnagyobb e-könyv-olvasó gyártója, svájci székhelyű PocketBook megjelentette a 7 col (178 mm) átlójú, az új generációs E Ink Carta 1200 kijelzővel szerelt PocketBook Erát. Az új könyvolvasó beépített hangszórót kapott, miáltal támogatja a hangoskönyvet, alkalmas szövegfelolvasásra, van Bluetooth-modulja, képernyője megnyugtatóan karcálló, vízállósági besorolása meglepően kiváló.

Az új modell lenyűgözően kompakt, a kényelmes kezelést szolgálják az oldalsó fogantyú és vezérlőgombok – bal- és jobbkezesek számára egyaránt kényelmes. Az Era-t két változatban kínálja a gyártó: a bronzszínű Sunset-et 64, az ezüstszínű Stardustot 16 GB belső memóriával látta el.

A PocketBook Era a ma legkorszerűbb, 7 col átlójú E Ink Carta 1200 kijelzővel készül, felbontása 1264×1680 pixel, miáltal kiválóan olvasható oldalakat kínál. A gyártó szerint a technológiai fejlesztésnek köszönhetően mintegy hatodával növekedett a kép kontrasztaránya és ötödével javult az érintőkijelző válaszideje. A csaknem 18 cm-es képátmérőjű kijelző egyaránt kényelmes az otthoni és útközben történő olvasáshoz. A SMARTlight funkcióval az olvasó számára beállítható a legkényelmesebb fényerő és színhőmérséklet.

A PocketBook Era hatféle hangoskönyv-formátumot támogat; beépített hangszórója révén egyetlen (lejátszás) gomb megnyomásával megkezdhető a könyv hallgatása. Bluetooth használatával vezeték nélküli fejhallgatókon, autók hangrendszerén és más eszközökön keresztül is hallgathatók könyvek, zenék.

Különösen hasznos funkció (pl. kisgyerekek, látássérültek számára) a felolvasás (text-to-speech), ami bármilyen könyvet természetesen hangzó hangfelvétellé alakít. Két kattintás után az eszköz felolvas bármilyen szövegfájlt – az programban elérhető 26 nyelv egyikén.

A képernyő különösen karcálló, továbbá vízálló, ekként egyaránt alkalmas kültéri vagy éppen fürdőszobai olvasáshoz. Az IPX8 szabványnak megfelelő PocketBook Era akár „fürdethető” is, mivel mindennemű károsodás nélkül kibírja egy óra hosszat édesvízben, két méter mélyen.

A svájciak könyvolvasója 19 könyv-, 6 hang- és 4 grafikus formátumot támogat. Akkuteljesítménye 1700 mAh, miáltal akár egy hónapig töltés nélkül használható olvasásra. Előtelepített szótárai 22 nyelven „értenek”.

A PocketBook Era Linux 3.10.65 operációs rendszerrel működik. Konvertálás nélkül 19 e-könyv-, négy kép-, és két hang, továbbá hat hangoskönyv-formátumot kezel. Text-to-Speech TTS) -rendszerének alapja az angol, ám a gyártó a pocketbook.ch oldaláról további 25 nyelv tölthető le ingyenesen. Szótárainak választékában természetesen az angol–magyar is megtalálható.