YouTube-sztárt keres Bécs

Feltörekvő YouTube-sztárok számára hirdetett pályázatot az osztrák főváros. November végéig olyan fiatalokat keresnek, akik Bécs véleményvezérei (divatos szóval: influencer; vigyázat: nem influenzás!) szeretnének lenni. A győztesek egy évig viselhetik a címet. (Képek: PID/Jobst).

Hamarosan az osztrák főváros támogatásával építheti YouTube-karrierjét három fiatal, aki egy most kezdődő pályázat keretében Bécs arcai lehetne. A megmérettetésre minden 16 évnél idősebb bécsi jelentkezhet – ehhez csupán egy videót kell feltöltenie erre az oldalra. Ebben azt kell minél ötletesebben megindokolnia, hogy miért szeretne bécsi véleményvezér lenni.

A verseny első körében húsz tehetséges fiatalt választ ki a szakmai zsűri, aki majd oktatáson vesz részt; a jelöltek profiktól kapnak ötleteket és tanácsokat, hogy miként lehetnek sikeresek a YouTube-on. A legsikeresebb három résztvevő a „Bécs influencer” címet is elnyeri, amelyet egy éven át használhat. Ez idő alatt Bécs városa segítségével indíthatja el és viheti sikerre YouTube-csatornáját.