A bécsi köztisztaságiak felkészültek a télre

Nem érte váratlanul az első hó a bécsi köztisztasági vállalatot, az MA 48-at. Ma, november 30-án hajnali három órától fogva folyamatosan dolgoztak a vállalat munkatársai és munkagépei, hogy a reggeli csúcsforgalomban már zavartalanul közlekedhessenek a bécsiek.

Gyorsan reagált a bécsi köztisztasági vállalat, az MA 48 az idei első havazásra. Szerdáról csütörtökre virradóra összesen 1400 dolgozót és 350 munkagépet állított csatasorba, hogy megtisztítsa az utakat a hótól és jégtől. A téli szolgálatra idejében felkészült a vállalat, és olyan újszerű szórótechnológiát szerzett be, ami a lehető legkevesebb sót használja föl.

Nulla fok körüli hőmérsékletnél telített sósvizet, nulla fok alatt, vagy nagyobb hómennyiség esetén pedig nedves sót használ. Ehhez sikerült beszerezni olyan szórójárműveket, amelyek mindkettő szórására alkalmasak, így a jármű vezetője a helyzetnek megfelelően dönthet az egyik vagy a másik mellett.

Szintén nagyon beváltak az évek óta használt duplapengés hókotrók, így ezeket most már a főutak mentén is használják.

A lehető leghatékonyabb munkavégzés céljából a feladatkörök pontosan kiosztották. Az osztrák főváros teljes úthálózatát az MA 48 tisztítja, az általa kezelt útfelület összesen 23 millió négyzetméter. Emellett a társaság illetékességébe tartozik még 610 ezer folyóméternyi járda, lépcső és kombinált gyalogos- és kerékpárút. A bécsi kerékpárutakról a hó eltakarítása ugyancsak a köztisztasági vállalat dolga. Az autópályákat és a gyorsforgalmi utakat, illetve bevezetőiket viszont az osztrák ASFINAG tisztítja.