A berlini IFA-n mutatja be az LG a világ legnagyobb OLED-tévéjét

A dél-koreai LG Electronics (LG) vállalatcsoport bejelentette: rövidesen megvásárolható lesz a világ legnagyobb OLED (=szerves fénykibocsátó diódával működő) televíziója, a 97 hüvelyk (azaz 246 cm) képátlójú G2 LG OLED evo Gallery Edition TV.

A röviden 97G2 jelű tévékészülék 97 hüvelyk átlójú képernyője az önálló fénykibocsátásra képes OLED-pixeltechnológiát kihasználva, magával ragadó élményt kínál. Az LG idei OLED-tévékínálata immár – a vállalat legnagyobb képernyőméretű készülékével kiegészülve – 42, 48, 55, 65, 77, 83, 88 és 97 collos modelleket vonultat fel.

Az LG OLED kis híján egy évtizedea kiváló minőségű tévékészülékek piacának egyik vezető márkája, világszerte sok millió kelt el belőle. Az OLED-televíziók önálló fénykibocsátásra képes képpontjai külön-külön szabályozhatók, így a tökéletes fekete mellett hihetetlenül élénk, valósághű színek kimagasló kontrasztaránnyal jelennek meg a képernyőkön. A háttérvilágítás nélkül működő OLED-panel különleges, eddig soha nem látott formatervezésű, például hajlékony és feltekerhető modellek létrehozását is lehetővé teszi.

Az LG a jövő héten kezdődő berlini IFA-kiállításon mutatja be a 97G2-modellt, ami egyik tagja az egyre több, különösen nagy képernyőméretű készülékből álló OLED-tévékínálat része. A vállalat az OLED-sorozat mellett egyéb élvonalbeli kijelző technológiákat is bemutat az IFA-n, a többi között a Micro LED és QNED tévécsaládok legújabb tagjait.

Egy friss piackutatási jelentés szerint az OLED-televíziók az idén az európai magas minőségű tévék 55 százalékát, 2023-ra pedig kétharmadát fogják lefedni. A jelentés előrejelzése szerint 2022-ben a 70 hüvelyknél nagyobb képátlójú tévékészülékekből csaknem 15 milliót adnak el, jövőre pedig már jó 17 millió értékesítésével számol a nemzetközi kereskedelem. A nagy- és ultranagy képernyős OLED-tévék egyre szélesedő kínálatával az LG jó helyezést szerez ahhoz, hogy Európában, a világpiacon.

Az IFA-n az egyik kiemelkedő termék lesz a 97 hüvelykes LG OLED evo Gallery Edition TV, ami a vállalat OLED evo-technológiáját, ötödik generációs α (Alpha) 9 mesterségesintelligencia-processzorát és fejlett képi algoritmusait használja a valósághű képek megjelenítéséhez és a valóban magával ragadó, moziszerű látvány létrehozásához. A 97 hüvelykes G2 sorozatú modell az LG falhoz simuló, elegáns képre emlékeztető Gallery dizájnjával érkezik.

Az LG lenyűgöző 8K tévékínálata is bemutatkozik az IFA-n: a választék élén a 88 hüvelykes LG SIGNATURE OLED 8K (88Z2 modell) és a 86 hüvelykes QNED TV (86QNED99 modell) áll. Mindkét modell elképesztő képmérettel, a 8K (7680×4320) felbontás tűpontos képmegjelenítésével és az LG legújabb kijelzőtechnológiáival érkezik, amelyekkel bármilyen műfajú tartalom még élvezetesebbé válik.

Több mint 33 millió, önálló fénykibocsátásra képes OLED pixelével a 88Z2 elképesztő részletgazdagságot kínál mély feketével, végtelen kontrasztaránnyal és valósághű színekkel, amik széles betekintési szög esetén is változatlanok maradnak. A 8K 86QNED99 pedig az LG Quantum Dot NanoCell és Precision Dimming technológiáit kapta meg, amikkel éles, élénk képmegjelenítést garantál 86 hüvelyken.

Szintén a berlini kiállításon lesz látható az LG hatalmas, 136 hüvelykes 4K Micro LED (3840×2160) kijelzője. Ez az újszerű szórakoztatóelektronikai megoldás látványos méretben kínál kifogástalan képminőséget, a mikrométeres méretű, önálló fénykibocsátásra képes pixeleket moduláris kialakítással párosítva.