A Bodeni-tó – egy útikönyv, ami más, mint a többi

Bagó Tünde és Szalai Krisztián könyvén érezhető, hogy a női szerző évekig blogot vezetett, talán ezért is olvasmányos, praktikus, érdekes a kötet, térképekkel és olyan kedves, szeretni való  bejegyzésekkel, mint: „az érseki palotában működik egy gourmet kávézó, ahol a francia cukrászatot idéző süteményeken, minőségi kávékon túl ízletes levest vagy salátát is fogyaszthatnak egy pohár meersburgi bor kíséretében, nyáron a kertben, máskor a modern belső térben.” (Kép: bodensee.info)

És itt következik a kávézó kedvező árkategóriája, ami nem mellékes: a tó svájci oldala ugyanis nem elsősorban olcsóságáról híres. A Publio kiadó új könyve több mint 300 fotóval, térképekkel mutatja be ezt a különleges szépségű tavat, amelyből megismerhető a környék állat- és növényvilága, rengeteg történelmi látnivalóija, apró érdekessége.

Németországba, de főleg Svájcba úgy érdemes útnak indulni, ha alaposan felkészülünk, az árak ugyanis nem mindenütt a mi pénztárcánkhoz szabottak, fontos tehát a tájékozottság.

Az évek óta Németországban élő szerző- és házaspár figyelt arra is, hogy a gyerekeknek is kínáljon programokat, amelyek nemcsak lekötik őket, de talán még tanulhatnak is a látottakból.

Az egyes szám első személyben íródott könyv pozitívuma éppen a szubjektív látásmód: az olvasó sokkal inkább hisz egy ilyen stílusban íródott guide-nak, mint annak, amelyik objektív módon, sima felsorolásban tudatja velünk mindazt, amit fontosnak tart.