A zugligeti lóvasút és villamos története

Szeptember végétől folytatódnak a Közlekedési Múzeum HajóHíd Estjei a múzeum dunai kiállítóhelyén, a Kossuth Múzeumhajón. Szeptember 28-án a program vendége, Salamin András, a „Buda-hegyvidéki vasutak” című könyv szerzője segítségével a Zugligeti villamos végállomásának történetét elevenítik fel.

A Budai Közúti Vaspálya társaság az elsők között, 1868-ban indított lóvasutat a Lánchídtól  Zugligetbe, pontosabban a Laszlovszky-majorba. Így nevezték azt a területet, amelyik ma a Libegő végállomása, de később már a Károly kaszárnyától (a mai Madách tér) közlekedtek a ló vontatta szerelvények. Zugliget a villamosok megjelenése idején szintén fontos szerepet töltött be, 1896-ban a három budai villamosvonal átadása után negyedikként ide is indítottak járatot, ami később a 43-as, majd a 81-es, végül az 58-as számot kapta.

A hangulatos, kedvelt kirándulójáratot 1977-ben megszüntették, és hiába telt el azóta negyven esztendő, az utazóközönség, leginkább a környékbeli ma is úgy érzi, elvettek tőle valami értékeset, és titkon azt reméli, hogy lesz még idő, amikor újra villamos közlekedik a Zugligetbe.

Az esten a korszak hangulatát Darvas Kristóf előadóművész korabeli dalokkal idézi meg. A házigazda továbbra is Legát Tibor újságíró, a népszerű „Közlekedik…” könyvek szerzője.

A programsorozat eseményeire a belépés díjtalan, de regisztrációhoz kötött. Jelentkezés itt, tessék kattintani!

A HajóHíd rendezvénysorozat a Közlekedési Múzeum az idén márciusban kezdődött beszélgetős estje a Kossuth Múzeumhajón (Budapest, V., Vigadó téri hajóállomás, 2. számú ponton). Az ingyenes, de regisztrációhoz kötött alkalmakon a második félévben többek között olyan témákat érintenek, mint a HÉV, a szocreál vasúti állomások, vagy épp az Utasellátó története.  A Kossuth gőzös a Duna budapesti szakaszán a legrégebbi ma is látható hajó. 1913–1976 között közlekedett, 1984 óta műemléki védettség alatt áll, termeiben jelenleg vendéglátóhely működik, emellett a Közlekedési Múzeum kiállítása látható.