Acer-újdonság: zöld a Vero recece…és még környezetbarát is

Az idén 45 éves Acer cég a Vero sorozatával megkezdte a zöld PC-k sorát, megjelent az Acer Aspire Vero és az Acer TravelMate Vero laptop. A pc-ktől a perifériákig a Vero-eszközöket a zöld irányelveknek megfelelően tervezték, és még a csomagolásuk is újra hasznosítható.

Mivel a fenntarthatóság nem csupán azt érinti, hogy miként készül egy termék, hanem azt is, hogy mi lesz belőle, az Acer Vero eszközöket úgy tervezték, hogy könnyen szétszerelhetőek legyenek, ami egyszerűsíti a javítást, bővítést, végső soron meghosszabbítja az eszközök élettartamát.

Az Acer Aspire Vero (AV15-51) több mint egy elegáns számítógép. A készülékház harmadrészt PCR-műanyagból (=post-consumption recycled, azaz felhasználás után újrahasznosított) áll, ami jó ötödével csökkenti a CO2-kibocsátást ennek az alkatrésznek az előállítása közben. A billentyűzetek szintén felerészt PCR-műanyagot tartalmaznak, és az Aspire Vero teljesen újrahasznosítható csomagolása – némi barkácsolással –laptopállványként is használható. Így az átgondolt tervezés segít kiküszöbölni a felesleges hulladékot, mivel megkönnyíti a számítógép vagy alkatrészeinek szétszerelését, javítását, frissítését és újrahasznosítását. A nemrég megjelent Windows 11 operációs rendszert futtatva hihetetlenül egyszerű a használata is.

Ez a környezettudatos, zöld PC 99%-ban újrahasznosítható, 15,6 hüvelykes FHD IPS kijelzőjét 11. generációs Intel Core processzorok és Intel Iris Xe grafikus processzorok működtetik, így a használók világszínvonalú teljesítményre és termelékenységre számíthatnak. Kevésbé igényes feladatok elvégzésekor az Acer VeroSense szoftvere lehetőséget ad a használóknak, hogy az energiahatékonyságra és az akkumulátor élettartamára optimalizált használati módot válasszák. Az olyan funkciók, mint a Wi-Fi 6, a Type-C USB port és a két Type-A USB-port megbízható használati élményt nyújtanak, az Acer TrueHarmony és az Acer PurifiedVoice AI zajcsökkentéssel kristálytiszta konferenciahívásokat tesz lehetővé.

A környezetbarát Vero készletet a Macaron Vero egérrel (AMR020), a Vero egérpaddal (AMP120 /AMP121) és a Vero tokkal (ABG131 / ABG132) egészíthetik ki a környezetbarát használók.

Az Acer TravelMate Vero (TMV15-51) ugyancsak környezetbarát üzleti laptop, amely a fenntarthatóságot pártoló szervezeteket célozza meg. Akár 11. generációs Intel® Core i7 processzorral, 16 GB DDR4 memóriával és 1 TB SSD-vel rendelkezik, ami több mint elegendő a nagy feladatokhoz. A TPM (=Trusted Platform Module, azaz megbízható platform modul) vállalati szintű biztonságot és kezelhetőséget biztosít, a Kensington-zár fizikai védelmet nyújt a fontos adatoknak. A TravelMate Vero a mindenre kiterjedő biztonsági megoldással, az Acer ProShield Plus-szal is kérhető. A TravelMate Vero ezen változata lehetővé teszi a vállalatok számára, hogy testre szabják a laptop induló logóját az Acer Commercial BIOS-ban elérhető funkciók révén, ami a márkaépítés fontos része a kis- és nagyvállalatok számára.

Az Acer Veriton Vero Mini (VVN4690G) környezetbarát mini PC, amelyet úgy terveztek, hogy kiemelkedő teljesítményt nyújtson – egyedi munkakörülményeikre szabva. Egy-, két- vagy háromliteres térfogat-méretben kapható, számos opció áll rendelkezésre a lemezmeghajtók, a tárhely, a portok és még sok más tekintetében. Ezzel együtt elég kicsi ahhoz, hogy akár hagyományos hátizsákban is szállítható legyen. Az eszközt a következő generációs Intel Core vPro processzorokkal lesz látják el, emellett az Acer Office Manager és az Acer Control Center segítségével az informatikusok könnyen kezelhetik a vállalat (netán újságszerkesztőség!) teljes számítógépes flottáját.

A Veriton Vero Mini szellőztetett gépháza negyedrészt PCR-műanyag, és a zöld mini PC-t teljes egészében újra hasznosítható dobozban szállítják.

Az Acer Vero BR277 a tajvani cég környezetvédelem iránti elkötelezettségét bizonyítja. Az FHD-monitor háza jó felerészt PCR-műanyagból készült, és elnyerte az Energy Star, TCO és EPEAT zöld tanúsítványokat. A monitor az Acer Ergostand-ját kapta meg, ami kínálja a használóinak kényelmet, mivel a monitor dönthető, forgatható, magassága állítható – a tökéletes látószöget végett. A terméket ellátták az Acer VisionCare technológiai csomaggal a szem kímélése céljából. A monitor ComfyView kijelzője nem tükröződik és nem villog, emellett 15%-os fényerőre tompítható. Kihasználja az Acer BlueLightShield-t, csökkentendő a kisugárzott kék fényt.

Az Acer több mint egy évtizedes fenntarthatósági erőfeszítéseinek csúcspontja, az Earthion platform egyesíti a vállalat, a beszállítói lánc partnerei, az alkalmazottak és a fogyasztók erősségeit azért, hogy merőben új megoldásokkal kezeljék a környezeti kihívásokat. Az Acer-csoport elérte a 2020-ra kitűzött célt, hogy világszerte 60%-kal csökkentse a szén-dioxid-kibocsátását. Az Acer most intézkedik arról, hogy 2035-ig a teljes energiafelhasználását megújuló energiából fedezze.