Az áldozatok jogaiért indított kampányt az Európai Bizottság 

Évente minden negyedik európai lakos bűncselekmény áldozatává válik. A Bizottság kampánya arra világít rá, hogy Magyarországon is szembe kell nézni a bűncselekmények létével. Elsősorban az áldozatok közvetlen környezetének figyelmét hívja fel arra, hogy tartsák nyitva a szemüket, ismerjék fel és segítsék az esetleges bűncselekmények áldozatait. 

Az Európai Bizottság Magyarországon is hivatalosan elindította új kampányát, ami a bűncselekmények áldozataira és a számukra elérhető támogatásokra hívja fel a figyelmet. Evégett a kampány nyitóeseményén olyan ismert közéleti személyiségek vettek részt a „Nyitott szemmel” kihívásban, mint Eke Angéla, Tanulom Magam Attis, Marge, Kovalcsik Krisztina (Lusta Lány), Farkas Franciska és Csepelyi Adrienn.A résztvevők farkasszemet néztek egymással, ezzel szimbolizálva, hogy nyitott szemmel járnak, nem hunynak szemet az áldozatok problémái felett. 
A kampány weboldala

A Bizottság konzultációja a környezetbarát és megfizethető energetikai átalakulást segítő reformról 

Az Európai Bizottság ma nyilvános konzultációt kezdett az Európai Unió villamosenergia-piaci szerkezetének reformjáról. A reform célja, hogy a fogyasztók hatékonyabb védelemben részesüljenek a szélsőséges áringadozás ellen, könnyebben hozzáférjenek tiszta forrásból származó, biztonságos energiához, és hogy ellenállóvá váljék a piac. A villamosenergia-piac szerkezetének reformját Ursula von der Leyen elnök jelentette be tavaly az Unió helyzetét értékelő éves beszédében, és azt az Európai Tanács is sürgette. A ma indított konzultáció is segíti a Bizottságnak a jogalkotási javaslat kidolgozására irányuló munkáját. A javaslatot a tervek szerint még az első negyedévben benyújtja a Bizottság. 

Európai rákellenes terv

A Bizottság ma elindította a rákgyógyászatbeli képalkotásra vonatkozó európai kezdeményezést, ami támogatja az egészségügyi szolgáltatókat, a kutatóintézeteket és az innovátorokat abban, hogy a lehető legjobban kihasználják az innovatív, adatközpontú megoldásokat a rákos betegek kezelése és ellátása terén.
Az európai rákellenes terv kiemelt intézkedéseként a kezdeményezés célja olyan digitális infrastruktúra kialakítása, ami unió-szerte összekapcsolja a rákgyógyászati képalkotási adatokhoz kapcsolódó erőforrásokat és adatbázisokat, ugyanakkor lehetővé teszi a magas szintű etikai normák megtartását, a megbízhatóságot, a biztonságot és a személyes adatok védelmét.

A kezdeményezés emellett összekapcsolja egymással az uniós és nemzeti kezdeményezéseket, a kórházi hálózatokat, illetve a képalkotási adatokat és más releváns egészségügyi adatokat tartalmazó kutatási adattárakat.