Az év közönségdíjas védőnője

Az újdonsült szülők számára a védőnők a legfőbb támasz, ők azok, akik felkészítik a szülőket a kicsi érkezésére, tanácsokat adnak a gyermekneveléssel kapcsolatban, és vigyáznak a baba, illetve a mama egészségére.

A védőnők munkáját, áldozatos tevékenységét a Magyar Védőnők Egyesülete ezúttal is „az év védőnője” díjjal ismeri el több kategóriában, és az idén is lehet a közönségdíjas szakemberre szavazni ITT.

Az Európában egyedülálló magyar védőnői szolgálat szakemberei már több, mint egy évszázada kísérik figyelemmel a gyermekek útját csaknem a fogantatás pillanatától kezdve egészen az iskolás kor végéig. A rengeteg segítség, amit a családoknak nyújtanak, hozzájárul ahhoz, hogy a gyermekek megfelelően fejlődjenek. A védőnők munkája igen szerteágazó, dolgozhatnak a családok közvetlen közelében, iskolákban, kórházakban és családvédelmi szolgálatoknál is. A védőnői munka nem látványos, hiszen az egyénnel, a családdal kapcsolatban személyesen valósul meg, ezért a Magyar Védőnők Egyesülete (MAVE) által 2011-ben alapított „az év védőnője” díj lehetőséget ad arra, hogy megismerjék a szülők, diákok, kollégák véleményét az egyes védőnők tevékenységéről, és a megküldött leírások alapján elismerjék őket.

„Az év védőnője” díj jelöltjeit szakmai zsűri bírálja el, de már negyedik éve a közönség szavazatai alapján is díjaznak egy védőnőt, hogy a szakmai elismerés mellett az anyák és apák is kifejezhessék a hálát és tiszteletet, ami minden védőnőt megillet.