Az idén már lesznek Bécsben húsvéti vásárok

Két év kényszerszünet után az idén megtartják a húsvéti vásárokat Bécsben. Minden vásárnak higiéniai szabályokat kellett kidolgoznia, de a 2G-szabályt (beoltott, tesztelt) csak a gasztronómiai helyszíneken kér(het)ik. Négy vásárban összesen kétszáz standnál várják az érdeklődőket. (A nyitó képen: Húsvéti vásár a Schönbrunni Kastély előtt © www.ostermarkt.co.at / Foto: Fotofally)

Sok-sok bizonytalanság után április elején megnyithatnak a húsvéti vásárok Bécsben. A látogatók négy klasszikus helyszínen – a Freyungon, az Am Hofon, a Schönbrunni Kastélynál és a Franz Jonas Platzon – merülhetnek el a húsvéti dekorációk, kézműves ékszerek és kerámiák, kézzel készített ajándéknak valók és finomságok rengetegében.

A négy vásár közül az Ostermarkt Am Hof a legnagyobb a maga hetven standjával, ott április 1–18. között reggel 10-től este 9-ig várják az érdeklődőket. Az Altwiener Ostermarkt a Freyungon szintén április 1-jén nyit, de ott egy órával előbb, 8-kor van a záróra.

Kézzel festett tojások a Schönbrunni Kastélynál lévő húsvéti vásárban © www.ostermarkt.co.at / Foto: Fotofally

A Schönbrunni Kastély előtt felállított húsvéti vásár a többihez képest egy nappal később, április 2-án kezdődik, viszont április 19-ig tart nyitva. Ott kell a legjobban igyekezni, mert a standok már 18,30-kor bezárnak. A fogadóudvar legnaposabb részén rendezik be a gyereksarkot, ahol változatos programokkal várják a kicsiket. Készíthetnek húsvéti asztali díszt és lesz körhinta is. Ha a járványhelyzet engedi, a szervezők ukrajnai menekült gyerekeket is szeretnének vendégül látni ezen a helyen.

Már javában tart a nagyüzem a Franz Jonas Platzon található húsvéti vásárban, ahol április 17-ig, 8,30–21 óra között lehet végigböngészni a kínálatot vagy ráhangolódni a húsvétra.

Ha a járványhelyzet nem változik, a húsvéti vásárokat bárki látogathatja, a gasztronómiai területekre azonban csak oltottak vagy gyógyultak mehetnek.