Bécsben nyitott programozóiskolát a Codecool

Hatodik oktatási központját nyitotta meg – és ezzel már négy országban van jelen térségünkben – az itthon intenzív programozó kurzusairól ismert Codecool cég. Az itthoniakon túl Lengyelországban és Romániában is működnek tanfolyamai. Legújabb, sorrendben a hatodik oktatóközpontját a bécsi Talent Gardenben nyitotta meg. Az oktatás a jövő hétfőn, szeptember 20-án kezdődik egyelőre intenzív kedvcsináló programmal: 5 nap oktatás nem egészen 50 euróba kerül. Célja a programozás népszerűsítése.

Az Osztrák Gazdasági Kamara (WKÖ) becslése szerint már 24 ezer dolgozó hiányzik Ausztria IT-szektorából, elsősorban fejlesztői pozíciókból. Ennek a hiánynak a csökkentését, megszüntetését célozza a Codecool nyugati szomszédságunkban is – a már jól bevált módon. Legnépszerűbb kurzusa az állásgaranciás, egyéves intenzív, full stack junior programozóképzés október elején kezdődik.

Az osztrák iskola ötnapos bemutatkozó képzésének részvevői megtapasztalhatják, hogy milyen a Codecoolnál tanulás, és milyen érzés az első saját kódot megírása. a Sigrid Hantusch-Taferner vezette bécsi leányvállalat évente 300 tanuló képzését tervezi. A létszám eléréséhez segítség lehet az az ösztöndíj is, amit a női jelentkezőknek kínálnak: minden tizedik ingyen tanulhat, ha jelentkezik az ösztöndíjprogramba.

A végzettek elhelyezésével várhatóan Bécsben sem lesz gond, az első partnerrel, a Raiffeisennel máris aláírták a megállapodást.

A magyar magántőkéből alapított Codecool Kft. fő küldetése, hogy csökkentse, megszüntesse az informatikai ipar jelenlegi és jövőbeni szakemberhiányát, egyedülálló, gyakorlatra irányuló képzési programja révén. A gyakorlott mentorok segítségével megvalósított, azonnal hasznosítható tudást nyújtó 12 hónapos full stack oktatási program az elhelyezkedésre is garanciát vállal: a tandíj az elvégzett tanfolyam révén szerzett munkahelyi bérből fizetendő.