Digitális ugródeszka hátrányos helyzetű települések diákjainak

Ismét meghirdeti „Digitális ugródeszka” pályázatát hátrányos helyzetű térségekben működő oktatási intézmények számára a Magyar Református Szeretetszolgálat és a Telenor. A jelentkező iskolák egyenként maximum összesen 2 millió forint értékű, oktatást támogató digitális eszközre nyújthatnak be igényt. Az összesen 10 millió forint keretösszeg mellett a tanintézmények pedagógusai ingyenes, akár online elvégezhető, 30 órás HiperSuli digitális módszertani képzésben is részesülnek. (A nyitó képet Neményi Márton/MRSZ készítette.)

A járvány továbbra is bizonytalanságban tartja az oktatás résztvevőit, és országszerte szép számmal vannak olyan települések, ahol nagy segítség az iskoláknak a távoktatáshoz szükséges eszközpark kibővítése.

A pályázat szervezői olyan társadalmi-gazdasági és infrastrukturális szempontból kedvezményezett vagy nagy munkanélküliséggel sújtott településeken működő, felső tagozatos általános iskolák jelentkezését várják, ahol a digitális oktatás feltételei biztosíthatóak, valamint az intézmények képesek bevezetni a tudásátadás és az információmegosztás új módjait pedagógiai programjukba.

Minden jelentkező iskola összesen 2 millió forint értékű digitális eszközre – tabletre és laptopra – adhat be igényt. A kiválasztott három–öt nyertes intézmény tanárai az eszközök mellett a Telenor digitális oktatási programja, a HiperSuli által biztosított digitális módszertani képzésben is részesülnek, ahol elsajátíthatják az eszközök használatához, illetve az azokon oktatási célokat szolgáló programokhoz szükséges ismereteket.

A HiperSuli program eddigi tapasztalatai alapján: ha már három főre jut egy tablet vagy laptop, akkor csoportmunka és egyéb kooperatív megoldások segítségével a diákok már digitális, 21. századi módon tudnak tanulni. 

A jelentkezés határideje 2022. január 10., 14 óra. A pályázat részletei a HiperSuli és a jobbadni.hu weboldalán találhatók.