Budapest után Prágában is GreenGo

Megvan a magyar elektromos autómegosztó-szolgáltatás első külföldi célpontja: a cég cseh piacra lépésével nemsokára már Prágában is lehet greengózni. A GreenGo 2016. novemberben alapított budapesti autómegosztó-szolgáltatás, amely máig az egyetlen, háromszáz, kivétel nélkül elektromos flottával működő szolgáltatás Budapesten. Hasaználói perc alapú díjazásért, mobiltlefonos alkalmazással vehetik igénybe.

A budapesti GreenGo elsőként vezette be az elektromos közösségi autózást Kelet-Európában. A környezetkímélő és elektromos autókból álló flotta a kezdeti 45 járműről két év alatt 300-ra bővült. A GreenGo-szolgáltatás már Prága utcáin is megjelent, egyelőre próbaképpen. Michaletzky Bálint, a GreenGo ügyvezetője tudósítónknak elmondta, hogy Budapest után egy olyan városban szeretett volna szintén kizárólag elektromos járművekből álló flottát működtetni a GreenGo, amely a méret, a vásárlóerő és a piaci lehetőségek szempontjából is hasonló a fővárosunkhoz, valamint nincs túl messze a magyarországi bázistól. A mintegy 1,3 millió lakosú Prágában az ideiutolsó negyedévben kezdi meg a cég az itthonival megegyező szolgáltatását.

A prágai GreenGo ügyvezetője Šimon Čapek lesz, akiről Michaletzky elmondta: „Európai és ázsiai több évtizedes regionális nagyvállalati igazgatói feladatok és tucatnyi sikeres termékbevezetés után úgy döntött, hogy a helyi, újszerű megoldásokat támogatja a tudásával. A fenntarthatóság legalább annyira szívügye, mint nekem”.