Codecool-ötlet: hétvégi kurzussal elérhető a karrierváltás

Az iparági beszámolók és a távlati előrejelzések szerint állandósult és nem is fog csökkenni az igény a jól felkészített fiatal programozókra. A szakmát megtanulni szándékozók esetében a karrierváltás utolsó gátja az átképzési időszak finanszírozása maradt. Ezért a Codecool programozóiskola szeptembertől megkezdi hétvégi kurzusait. Így sokáig nem kell lemondani a meglévő munkahely fix fizetéséről. A Codecool kínálta állásgarancia lehetősége azonban így is megmaradhat.

Több mint négy éve népszerű a Codecool 12+6 hónapos programozóképzése. Egy év elméleti képzést követően hat, valódi foglalkoztatói környezetben eltöltött, gyakorlati hónappal válik piacképessé a fejlesztői tudás. Ráadásul a Codecool állásgaranciát kínál: a képzés végén biztos az elhelyezkedés, és a karrierváltással elért vonzó fizetésből történhet a tandíj utólagos törlesztése.

A piacon egyedülálló konstrukcióval már több mint 400 képzett fiatal fejlesztő talált hosszú távon biztos munkát, és jelenleg is százak tanulnak csak a magyarországi helyszíneken. Ugyanakkor a Codecool folyamatosan vizsgálja annak lehetőségét, hogy miként tehetné még könnyebbé a tanfolyamok elérhetőségét, a karrierváltást. A múlt évtől a beiratkozás folyamatos, kéthetente kezdődnek kurzusok, és a legeltökéltebbek a tanfolyam egyes fázisaiból az igények idő előtti teljesítésével gyorsan léphetnek előrébb – ahogy persze arra is lehetőség nyílik, hogy több időt szánjon a tanuló egy szakaszra, ha igényli.

Boda József a Codecool társalapító-ügyvezetője tudósítónknak kijelentette: „A kurzus időtartamának látványos rövidítése a minőség rovására menne, ezért alternatív időbeosztás felkínálásával igyekszünk újabb célcsoportot megnyerni a karrierváltás lehetőségének”.

Szeptembertől éppen ezért megkezdi hétvégi kurzusait is a Codecool. Ez egy év alatt 32 hétvégével kell számolni, a hallgatók szombaton és vasárnap is napi 8 órát töltenek a budapesti oktatóközpontban. Ebben a szervezési formában a tanfolyam három egymásra épülő szakaszra bomlik, 3+3+6 hónapos felosztásban követve egymást. A tandíj részletekben előre fizetendő a szakaszok terjedelmének arányában. Azonban a tanuló saját döntése, hogy mind a három szakaszt kívánja-e teljesíteni, vagy csak ameddig az érdeklődése kitart.

Lehetőség van azonban arra is, hogy akár az első, akár a második szakasz végén az immár hagyományosnak mondható nappali kurzusra térjen át a hallgató. Ezzel életbe lép a fennmaradó tandíj utólagos fizetésének lehetősége is, ráadásul ekkor már állásgarancia is jár a képzés utáni elhelyezkedésre a Codecool 150 szerződéses foglalkoztató partnerei egyikénél.

A mentori gárda bővítése folyamatos a Codecoolnál, a hétvégi kurzusok indulása kapcsán is bővül a tanfolyamot levezénylők köre. Az oktatás a „mastery-based learning” módszertan szerint zajlik a hétvégi tanfolyamokon is, garantálva az alapos és minőségi tudás megszerzését és az önálló, problémamegoldásra központosító programozói szemlélet kialakulását.

A hétvégi kurzusokon is a való életből vett példákon, projektalapú megközelítésben dolgoznak a tanulók, akik az egyes szakaszokról egy online profillapot is kapnak, bemutatva hogy milyen projekten dolgoztak, eközben melyik programnyelv milyen szintű ismeretére tettek szert.

„Ez a hétvégeken végezhető, szakaszokra bontott és szakaszonként fizetendő konstrukció azoknak is kedvező, akik egyáltalán nem igénylik, hogy új állásba helyezzük őket. Ilyenek általában a magánvállalkozók, vagy családi kkv-k tagjai, akik szolgáltatáspalettájuk bővítése, vagy csak személyes érdeklődés okán szeretnének programozást, vagy konkrétan webfejlesztést tanulni” – egészíti kollégája véleményét Bonyhádi Gábor, a Codecool marketingvezetője.

A magyar magántőkéből alapított Codecool fő küldetése, hogy csökkentse az informatikai ipar jelenlegi és jövőbeni szakemberhiányát, egyedülálló, gyakorlatorientált képzési programján keresztül. A 12 elméleti + 6 gyakorlati hónapra kiterjedő intenzív programozó-kurzusokkal jelen van Budapesten, Miskolcon, Krakkóban, Varsóban és Bukarestben, később pedig az Európai Unió további városaiban is ott lesz. A gyakorló mentorok segítségével megvalósított, korszerű és azonnal hasznosítható tudást nyújtó oktatási program az elhelyezkedésre is garanciát vállal: a tandíj az elvégzett tanfolyam révén szerzett munkahelyi bérből fizetendő.