Csalafinta cicileső patikus – feltételes ügyészi felfüggesztés

A Győri Járási Ügyészség határozata szerint az 52 éves férfi a munkahelyén, egy patikában megtévesztette az ott vásárló 21 éves sértettet azért, hogy vele szemben szeméremsértő magatartást tanúsítson.

A megalapozott gyanú adatai szerint a fiatal nő azért kereste fel a patikát, hogy ott torokfertőtlenítő tablettát vásároljon.

A terhelt ekkor megtévesztő módon felajánlott neki egy allergiatesztet. Ennek elvégzése végett a patika hátsó bejáratán keresztül beengedte a sértettet a gyógyszertár egyik belső helyiségébe, ahol csak ketten tartózkodtak. Ott a férfi közölte a fiatal nővel, hogy az allergiateszt leghatékonyabban a mell alatti területen végezhető el, ezért tegye szabaddá a melleit.

Miután a nő a jobb mellét teljesen szabaddá tette, a férfi egy üvegcséből fültisztító pálcával a mell alatti bőrfelületre folyadékot kent és a sértett fedetlen mellét figyelte közvetlen közelről megközelítőleg egy percen keresztül. Ezt követően közölte, hogy a teszt negatív, a sértett pedig felöltözött és távozott a patikából.

Az emberi méltóságot sértő szeméremsértés vétsége két évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Az ügyészség az ügyben feltételes ügyészi felfüggesztésről döntött. Ennek időtartama egy év, melynek eredményes eltelte esetén az eljárás megszüntetése várható – írta tájékoztató levelében dr. Takács Péter főügyész.