Cukormókus és trópusi viharok – állatkertek éjszakája – jegyek korlátozott számban

E héten pénteken, azaz augusztus 30-án tartják meg az állatkertek nyolcadik éjszakáját. A Fővárosi Állat- és Növénykertben este 7-től éjfélig várják a nagyközönséget rengeteg programmal, látnivalóval és élménnyel. Közkívánatra az idén először korlátozott számban lehet majd jegyet váltani. A pesti állatkert mindenkinek a jegyek elővételi megváltását javasolja: az ár így kedvezményes, és a sorban állás is elkerülhető.

A nyár utolsó péntek estéje az állatkertek éjszakája hagyományos dátuma. Most augusztus 30-ra esik. Országszerte tizenkét település tizenhárom állatkertjében, vadasparkjában, állatos bemutatóhelyén várják majd a látogatókat különleges esti programokkal. Így lesz ez természetesen a Fővárosi Állat- és Növénykertben is, amely kezdettől, tehát már a 2012 óta minden évben megtartotta az állatkertek éjszakáját.


A Fővárosi Állat- és Növénykertben péntek este 7 órakor nyitják meg a kapukat az állatkertek éjszakájára érkezők előtt: a főbejáraton, az Elefántház melletti kapun és a Holnemvolt Vár kapuján is be lehet majd lépni. A programok 23 óra utánig tartanak, és éjfélig lehet majd a kert területén maradni.

Az állatkert több pontján az épületekre, a sziklafelszínre és a fák lombkoronájára vetített fényfestésben lehet majd gyönyörködni. A főkapunál filmvetítés és arcfestés fogadja a látogatókat, és ez a helyszíne a QuartzBox homok- és festékanimáció-vetítésnek is. Az Ausztrálháznál közelről lehet majd ismerkedni a cukormókussal, a kuszkusszal és a szakállas agámával. A Pálmaházban az est folyamán kétszer is lesz trópusi vihar, a tóparti sétányon pedig a csillagos ég látnivalóival lehet majd ismerkedni avatott csillagászok, és persze teleszkóp segítségével. Lesz jégszobrász-bemutató és fénytánc, illetve többféle zenés program, a többi között a Kistehén zenekar fellépésével.

Rengeteg állatbemutató, látványetetés is lesz a többi között a cebui disznóknál, a komodói sárkányoknál, az aldabrai óriásteknősöknél és a tigrispitonoknál is. Több helyszínen tartanak „éjszakai TAPI-ZOO”-t, ahol tapintható „állati alkatrészeket”, madártojásokat, különleges állatcsontokat vehetnek kézbe a látogatók.

A Nagyszikla belsejében, a Varázshegyben a denevéretetés és -bemutató, illetve „állatok akcióban” etológiai bemutató mellett a hatlábúak birodalmával, valamint a levélvágó hangyákkal is meg lehet majd ismerkedni, sőt, még az állatvilág „hálószobatitkait” is kifecsegik az állatkerti munkatársak. A Hetedhét Palota tematikus játszóházban pedig barátságos nyuszik, bőrevő halak, és egy izgalmas bátorságpróba várja majd az érdeklődőket.

A múlt évekhez képest újdonság lesz, hogy jegyeket ezúttal – közkívánatra – korlátozott számban lehet majd váltani. Éppen ezért a szervezők mindenkinek azt javasolják, hogy ne hagyják a jegyek megváltását az utolsó pillanatra. Az elővételben történő jegyváltással elkerülhető a sorban állás, ráadásul az elővételes jegyek kedvezményes áron érhetők el. Augusztus 30-án viszont már csak tejes árú jegyeket lehet majd váltani a helyszínen, persze csak akkor, ha előzőleg nem telt be a létszám az elővételes jegyekkel.

Miként a múlt években, az idén is lesz lehetőség kombinált jegyek váltására, amelyek a Fővárosi Állat- és Növénykert mellett a Budakeszi Vadasparkba és a Tropicariumba is érvényesek. Az utóbbi két helyszínen ezeket a jegyeket az állatkertek éjszakáját követő két hétvégén is fel lehet használni.