Egyetlen ütéssel életveszélyes sérülést okozott a bokszoló

A Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészség életveszélyt okozó testi sértés miatt emelt vádat az ökölvívó sportolóval szemben, aki öt embert is bántalmazott egy soproni szórakozóhelyen.

A vádirat szerint a férfit a múlt év elején ittas állapota miatt nem akarták kiszolgálni a soproni szórakozóhelyen. Ezért üvöltve követelte a felszolgálótól, hogy „Adj piát!”, majd a hölgy feje mellett bedobott egy poharat a pultba, ami megrongálta a kávégépet.

Ezt követően megpofozta a másik pultos hölgyet, lefejelte a tulajdonos barátját, fellökte a diszkdzsokét, megpofozta a saját barátját és egyetlen ökölütéssel életveszélyes sérülést okozott a tulajdonosnak. A sértett ugyanis hátraesett és agyzúzódással járó nyakszirtcsont-törést szenvedett. Emellett a sértettnél maradandó fogyatékossággal jellemezhető állapot is kialakult, mivel megszűnt a szagérzékelése. – A tettes a bűncselekmény elkövetését elismerte és ittas állapotával magyarázta.

A vádlott terhére rótt bűncselekmény két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. Az érdemi döntést a Győri Törvényszék fogja meghozni az ügyben – írta a szerkesztőségünket tájékoztató dr. Takács Péter főügyész.