Halálra gázolta az útkarbantartót

A Győri Járási Ügyészség vádirata szerint a 75 éves férfi figyelmetlensége miatt és a megengedett sebességet túllépve ütötte el az úttest felújításán dolgozó munkást, aki a helyszínen elhunyt. (A nyitó illusztráció; forrás: br.de)

A Győri Járási Ügyészség vádirata szerint a 75 éves terhelt 2019 áprilisában a délutáni órákban haladt járművével a felújítás alatt álló M15-ös autóúton. Az útszakaszon óránként 30 km-es sebességkorlátozás volt érvényben, ennek ellenére a vádlott 86-91 km/óra sebességgel robogott. Emiatt és figyelmetlensége miatt későn észlelte az úttesten állva munkát végző 66 éves sértettet, akit fékezése ellenére, 76-81 km/óra sebességgel frontálisan elütött.

A sértett a baleset következtében olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen elhunyt.

Az ügyészség a férfit halálos közúti baleset gondatlan okozásával vádolja. Vele szemben öt év szabadságvesztés is kiszabható, valamint az ügyészség indítványozta, hogy a terheltet a bíróság tiltsa el a járművezetéstől.

A nyomozás során a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság rendőrei jártak el, az érdemi döntést pedig várhatóan a Mosonmagyaróvári Járásbíróság fogja meghozni – írta a lapunknak küldött közleményében dr. Takács Péter főügyész.