Három beruházásba kezd Bosch Makláron

A Bosch három beruházást valósít meg az Egerhez közeli Makláron, összesen több mint 52 000 millió forint értékben. A beruházások célja a technológiai átállás, a gyártási kapacitás bővítése, valamint a munkahelyek megőrzése és újak létesítése. A jövőben a maklári szolgáltatóközpontból támogatják a Bosch csoport kormányrendszerek üzletágát világszerte.

A Bosch három beruházása 2023 végéig valósul meg, miáltal a Bosch növeli a versenyképességet, bővíti a gyártási kapacitást, új technológiákat vezet be, és szolgáltató-központot is létrehoz.

A Robert Bosch Automotive Steering Kft. összesen 70 ezer négyzetméter termelési és logisztikai, valamint integrált, modern szolgáltatóközpontot és irodákat is kialakít Makláron. A három beruházáshoz a Magyar Állam egyedi kormánydöntéssel 12 250 millió forint vissza nem térítendő támogatással járul hozzá.

Az autóipar átalakulásával egyre nagyobb igény van az elektromos kormánymű-rendszerekre, amelyek már a jövő járműinek tartozékai. Az elektromos kormánymű technológiája amellett, hogy környezetbarát, az automatizált vezetés egyik kulcseleme.

A kapacitásbővítő beruházással növelik a maklári telephely versenyképességét. A beruházásnak köszönhetően az elérhető legfejlettebb technológiának megfelelő gyártó-, szerelő- és mérőeszközöket szereznek be. A Bosch stratégiájának alapvető része a munkavállalók folyamatos oktatása. A vállalat célja az is, hogy bővítse a magyar beszállítói bázist, hosszú távon további munkahelyek létrejöttét támogatva Magyarországon.

A Bosch-csoport kormányrendszerek üzletága a gyártás mellett megkezdte egy szolgáltatóközpont létrehozását is Makláron, amellyel 2023-ig 80 új munkahelyet hoz létre.