Hófehér falatok Örménykútról

Nagy beruházás előtt áll a hazai legnagyobb mozzarella-gyártó: az immár húszéves szarvasi üzem a jelenleginek másfélszeresére növeli a tejfeldolgozó-kapacitását. A Szarvashoz közeli Örménykúton működő tejipari vállalkozás tavaly 4600 tonna mozzarellasajtot gyártott.  (A kép forrása: http://www.foodandwine.com.)

Az olasz délről származó, immár fél évezred óta kedvelt hófehér sajtkülönlegesség magyarországi központjának alapítója, Rohony Miklós és vezetőtársai – bár nincsenek világmegváltó terveik – a cég gazdaságos fennmaradása céljából döntöttek a bővítés mellett. Kétmilliárd forintból másik, kétezer négyzetméteres gyártócsarnokot építenek, és persze korszerűsítik a technológiát is, miáltal a mostani tejmennyiség kétszeresének a feldolgozására lesznek képesek.

A terjeszkedés révén lehetőség kínálkozik a termékkivitel bővítésére. A szarvas–örménykúti társaság árbevétele egyébként szépen alakult, folyamatosan növekedett az utóbbi néhány évben, és tavaly már elérte az ötezermillió forintot.