Itt mindenkit hülyének néznek?

(Szerző: László József) Amikor mindenkit hülyének néznek, újra meg újra… A kormány szerint ugyanis Medgyessy és Gyurcsány felelős a magas benzinárért!


A Kormányzati Tájékoztatási Központ azt közölte: a kormánynak azért szűk a mozgástere, mert 2004-ben az uniós csatlakozási tárgyalások során a baloldali (Medgyessy–Gyurcsány-) kormány kérhetett volna kedvezőbb számítási szabályt a kötelezően alkalmazandó jövedéki és áfa-rendelkezések alól; de nem tette — írták.

Nos, az uniós csatlakozás előkészítéséért 1994–98 között a parlament részéről Orbán Viktor felelt, majd 1998–2002 között ő volt kormányon. A tárgyalások ezen időszak alatt, 8 éven át folyamatosan tartottak. 2004 tavaszán csatlakoztunk az unióhoz, Gyurcsány pedig a csatlakozás után lett miniszterelnök…

Mára ennyit az igazmondó Kormányzati Tájékoztatási Központról…

Még egy idézet, Áder Jánostól, 2005-ből: “Ha 250 forint fölé megy a benzinár, emelkedését a jövedéki adó csökkentésével megakadályozzuk.” Aha…

Holoda Attila, aki energetikai helyettes államtitkár volt az Orbán-kormányban 2010 után, azt írta a kormány a mai kormányközleményről:

Egyre szánalmasabbak… “a kormány az EU-ban egyedülálló módon csökkentette az üzemanyagok adóját: 2021. április 1-jétől a gázolaj esetében literenként tíz forinttal, a benzin esetében literenként öt forinttal csökkent a jövedéki adó” Aha, persze! Csak azt “felejtették” el hozzátenni, hogy az elmúlt időszak olajár-csökkenései idején, a kormány “egyedülálló módon az EU-ban” hozott egy rendeletet, amely szerint, ha csökkenne az olajár (50 dollár/barell alá), akkor növekedjék a jövedéki adó.
ad 1) Nehogy a csökkenő olajárral jól járjunk véletlenül, ezért növelték a jövedéki adót;
ad 2) ezt vették vissza, nem rendelettel, hanem automatikusan, amikor 50 dollár fölé ment az ár;
ad 3) na, elmennek a hazugságaikkal a fenébe!

Egy Üvegtigris parafrázissal élve: Itt mindenkit hülyének néznek? Itt? Mindenkit!