Karcsú, könnyű és nagyképű

Mi ez? Mindössze 97 deka, két centi vékony, és nagyképű? Elvégre hajszál híján 40 centi (15,6 hüvelyk) a képátlója. Segítünk, kedves olvasó: az Acer legújabb, hordozható, ráadásul elegáns és profi monitorja. (A nyitó képen: a PM161Q jelű megjelenítő.)


A tajvani gyártó mérnökei a sokat utazók számára találták ki a PM161Q jelű megjelenítőt; bemutatókhoz, oktatáshoz nagyon is kézre álló eszköz, akár a noteszgép mellé besüllyeszthető a hordtáskába. Különösen hasznos lehet második monitorként olyan esetben, amikor az előadás, a bemutató éppen két monitort kíván.
Ráadásul nagyon szép a képe, elvégre alapja a full HD/IPS techológia, továbbá USB C-aljzattal/kábellal csatlakoztatható akár laptophoz, akár táblagéphez, akár okostelefonhoz.

Hasznos azért is, mert a PM161Q sorozatú monitorok betekintési szöge 170 fok, miáltal félkörben ülők is jól látják a képét. Szakértőknek írjuk, hogy az Acer PM1 monitorjai a BlueLightShield technológiát használják, kisugárzásuk gyakorlatilag elhanyagolható, tehát kímélik a szemet.

Hát nem gyönyörű!? A neve: CB342CK.

További monitorújdonságokról is értesítette szerkesztőségünket Szalay Balázs, az Acer magyarországi sajtófőnöke. A két modell kódneve: CB342CKC és CB282K. Mindkettő 4K-s, azaz részletekben és színben különösen gazdag, tűéles képet kínálnak. Ráadásul elegánsak, káva nélküliek, kecsesek, díszei lehetnek az íróasztalnak. Képarányuk 16–9, felbontásuk 3840×2160 képpont – aligha kell bizonygatni, hogy ezzel a legkényesebb igényeknek is eleget tesznek.

Az Acer monitor-újdonságai a Vesa DisplayHDR technológiát használják, miáltal gyakorlatilag abszolút fekete és abszolút fehér színeket jelenít meg, természetessé téve az egyéb színeket is.

Játékosok rég rájöttek, hogy a Radeon Freesync technológia korlátozza az adott játék FPS-rátáját, azaz a másodpercenként megjelenített képkockák számát, nincs szinkronban a képfrissítéssel. Az Acer CB342CKC 1-t ezredmásodperc gyorsaságú VRB (Virtual Response Boost) technológiával gazdagították tervezői, miáltal a kép minden eddiginél tisztább, esetében ismeretlen elmosódás.

Még csak annyit, hogy az Acer CB342CKC monitorja is egyszerűen, könnyen csatlakoztatható hordozható eszközökhöz az USB 3.1 C-típusú aljzat révén. Könnyen állítható a magassága, dőlésszög, emellett akár falra is szerelhető. Az Acer Display Widget utility szoftverével megosztható a képernyő, amelynek betekintési szöge kereken fél kör.