Matek-távoktatás ingyen – ajánlott

Ingyenes matematika távoktatási programot állított össze az általános iskola első osztályától az emelt szintű érettségiig a népszerű digitális távoktatási portál, a Matek Oázis.

A szolgáltatás teljes körű felkészülést tesz lehetővé a legnehezebb témakörökből, az iskolai matematika-távoktatás kiegészítéseként. Az ingyenes Matek Oázis Tudástár a legnehezebb 1–11. osztályos matematika-témaköröket, valamint a „Turbo” matematika érettségi-felkészítő teljes programját tartalmazza. A témaköröket az iskolabezárás első hetének tapasztalatai, a pedagógusok jelzései és a diákok aktivitása alapján választották ki.

Mivel a legnehezebb helyzetben az érettségizők vannak, ezért az iskolabezárások idejére ingyen elérhető a Matek Oázis teljes „Turbo érettségi felkészítő” csomagja. Az interaktív tananyagokkal rövid idő alatt is sikeresen tudnak felkészülni a 12. osztályosok a középszintű érettségire, az emelt szinten érettségizőknek pedig az analízis tananyagok nyújtanak értékes segítséget.

„Tizenhárom év óta fejlesztjük a Matek Oázis digitális oktatási rendszerét. Ezt a tudást szeretnénk megosztani, ezért elérhetővé tesszük a legtöbb nehézséget okozó tananyagokat, mert ebben a nehéz helyzetben kötelességünknek érezzük, hogy segítsünk” – mondta B. Békési Bea a Matek Oázis alapítója, oktatási vezetője.

A tananyagok a matekmindenkinek.hu/tananyagok/tudastar internetcímen, regisztráció után ingyenesen használhatók. A több évfolyamon áthúzódó tematikus oktatási oldalak interaktív oktató videók, gyakorló tesztek és képességfejlesztő játékok segítségével támogatják a tanulást. A tananyagok jórészt már elérhetők, a tartalom hamarosan teljes lesz.

A Matek Oázis egyedülállóan interaktív anyagai felébresztik a matematika iránti érzéket. Lépésről lépésre vezeti a tanulókat, közben interaktív kérdésekkel segít, sikerélményekkel motivál és erősíti az önbizalmat, ezzel használható tudást épít.

Az iskolabezárások idejére ingyenessé tett témakörök az iskolai távoktatást kiegészítve megkönnyítik a diákok önálló tanulását, csak egy kis szorgalom kell hozzá.

A gyakorlást, korrepetálást, gyors egyéni fejlődést és a szülői ellenőrzést segítő tartalmakért jelképes összeget kér fejlesztő.

A Matek Oázis hazánk egyik vezető matematika távoktatási platformja. 2007-ben alapította B. Békési Bea matematika-fizika szakos tanár, miután gyakorló pedagógusként felismerte az informatikai eszközök alkalmazásának lehetőségeit a matematika oktatásban. Az indulás óta mintegy kétezer tananyag készült, mellyel több mint 200 ezer diák matematika tanulását segítette. A Matek Oázis honlapja a matekmindenkinek.hu címen érhető el.