Pályázat mobilalkalmazás fejlesztésére

Február végéig lehet nevezni az 1app mobilalkalmazás-fejlesztő versenyre. A NISZ Zrt. és a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem az idén ismét közösen hirdette meg az 1app alkalmazásfejlesztő versenyt, amelyre egyéni indulók és kétfős csapatok is nevezhetnek.

A versenyre olyan saját fejlesztésű, magyar használóknak szóló mobil-alkalmazásokkal lehet nevezni, amelyek egy okosváros lakóinak nyújtanak hasznos szolgáltatásokat. A verseny a programozók legújabb nemzedékének a támogatása. Olyanoké, akikben megvan a mobil-alkalmazások fejlesztéséhez szükséges újszerű, kreatív szemlélet.

A közvetlenül futtatható vagy külső keretrendszer segítségével létrehozott alkalmazások lehetnek információs, bejelentő, az ügyintézést segítő applikációk éppúgy, mint szabadidős, közösségszervező vagy játékra hívó szoftverek. Sokszor az egyszerű és szokatlan ötletekből születnek a leghasznosabb alkalmazások, így a verseny ötletgazdái nem feltétlenül nagy üzleti sikerrel kecsegtető vagy milliók által használt appokat keresnek. Sokkal fontosabb szempont, hogy az alkalmazások segítsék a használók aktív polgárrá válását a digitális térben.

A nevezési határidő 2018. február 20-a. A jelentkezőknek addig kell itt bejelenteni a részvételüket, és ugyanitt tudják feltölteni az alkalmazás elérhetőségét, rövid leírását, valamint a forráskódot.

A beérkezett pályamunkákat a NISZ Zrt. és a BME Mobil Innovációs Központjának szakértői értékelik. A pontozáskor a zsűri az alkalmazások egyedisége mellett az általuk nyújtott használói élményt, a formát, valamint a forráskód és a dokumentáció minőségét értékeli.

A verseny dobogósai 500, 300, illetve 150 ezer forintos pénzdíjat, valamint a szervezők és támogatók termékeiből összeállított ajándékcsomagokat vehetnek át. Az ünnepélyes eredményhirdetést és díjátadót várhatóan február végén rendezik meg.

A versenykiírás és a részletes szabályok megtalálhatók itt.