Mégis csak fölújítják a generációk győri házát?

Nem mehetünk el az általunk kívánt és végre, sok év után megtörtént esemény mellett szótlanul. Fotoriporterünk Győrött járván meglepetéssel és örömmel tapasztalta, hogy nem volt „pusztába kiáltott szó” (ugye, milyen költőiek is tudnak lenni az újságírók, ha akarnak!?), amivel fölhívta a figyelmet a generációk legalább tíz, ha nem több éve omladozó házára.

Tessék elképzelni, kedves Olvasó, azt követően, hogy 2018. január 2-i cikkünkben megírtuk: elképesztő állapotban leledzik a Generációk Háza Győrött, a Borkai vezette városháza és sajtóosztálya a füle botját sem mozdította, annak ellenére, hogy kértük, szíveskedjék véleményt mondani, tájékoztatni lapunkat: miért ennyire dicstelen állapotú ez a valamikor a városképet díszítő épület?

Bokros teendőink közepette a Generációk Háza csak ez év május végén lett ismét napirendi téma az Infovilágon, amikor kiderült: a Google Street View mindent megörökítő fényképezőgépe már 2014-ben is legalább olyan lelakott, vakolatától megváló épület volt, mint pár évvel később és még napjainkban is…

…Bár mostanra eltűntek a győri Aradi Vértanúk útja/Árpád út sarkán álló épület szégyenfoltjai. Épp úgy eltüntették őket molinóval, miként a Bécsi-kapu téri Schäffer-ház sebeit is – évekkel ezelőtt. Igaz, ez utóbbi körül semmi nyüzsgés, legföljebb szánakozó tekintetű emberek, akik nem tudják, kinek a kft.-jéé a Bécsi-kapu téri sarokházkettős. Nem másé, mint egy szerfölött szegény férfiú, az egykori, ám lemondásra kényszerült győri polgármester, Borkai Zsolt barátja, dr. Rákosfalvy Zoltán érdekeltségébe tartozó kft.-é.

Az ám, ezt látta ma délelőtt az Infovilág fotósa a győri Aradi Vértanúk útja/Árpád út kereszteződésében, ahol mintha már munkások is lennének. Ez abból is sejthető, hogy egy művezető küllemű úr a kapuban telefonált, egy másik úr pedig tőle pár méterre egy hölggyel folytatott elmélyült beszélgetést…