Menekült-matematikával bűvészkedik az elszámolóművész Orbán-kormány

Most olvastuk a https://helsinkifigyelo.444.hu oldalon, hogy az uniós tagállamokban védelmet kérőknek az 1 százaléka sincs Magyarországon. De ha a segítségre szoruló „kettős állampolgárokat” is hozzászámítjuk, akkor sem lehet több 3-4 százaléknál.

„Nagyon sokat segítünk Ukrajnának humanitárius oldalról, Magyarország valaha volt legnagyobb humanitárius akciója valósult meg, és 640 ezer menekültet fogadtunk eddig Ukrajna területéről, akik számára ellátást, szállást biztosítunk, munkát kínálunk a számukra, és amiben csak tudunk, segítünk nekik” – állította Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a CNN-nek adott minapi interjújában.

A tegnap benyújtott 10. alaptörvény-módosítást pedig ezzel is indokolta Varga Judit igazságügyi miniszter: „a háború elől népességarányosan a legtöbb menekült Hazánkba [a helyesírás az eredetiben] érkezett Ukrajnából”. 

De tényleg ekkora tömegről és ekkora erőfeszítésről volna szó? Hirtelen a hazai népesség 6-7%-ához mérhető tömegű embernek adna ellátását, szállást, munkát a magyar kormány? Röviden: nem és nem…

Kampányüzemmódban nem erőssége a kormányerőnek a valóság minden részletének kibontása. Márpedig kampányolni mindig van miért. Most például az uniós krízispénzekért folyó versengésben a hazai és nemzetközi közvélemény elkábítása a cél – írja a 444.hu. Ezért aztán értékelni kell, hogy Gulyás Gergely miniszter április 21-i sajtótájékoztatóján mégiscsak elismerte: a határainkat átlépő ukrajnai menekülők 70%-a el is hagyta már az országot.

Bővebben itt: https://helsinkifigyelo.444.hu/2022/05/04/az-elszamolomuvesz-kormany-a-menedekesek-szamaval-zsonglorkodik