Menetrend szerinti busszal is elérhetők Európa kulturális fővárosai

A FlixBus új, átszállás nélküli utazási lehetőséget biztosít Budapestről és Szegedről Plovdivba. Naponta indulnak éjszakai távolsági buszok Budapestről és Szegedről is Európa egyik kulturális fővárosába, a bulgáriai, Marica-parti nagyvárosba – tájékoztatta lapunkat az Európa legnagyobb távolsági buszhálózatát működtető vállalat.

A mobilitási cég 2018 márciusa óta átszállás nélkül köt össze három magyar várost Szófiával; a hálózat most Plovdivig terjeszkedett. Arany László, a német gyökerű buszvállalat regionális ügyvezető igazgatója arról tájékoztatta az Infovilágot, hogy Plovdiv az idén kiemelt turisztikai jelentőségnek örvend azáltal, hogy Európa egyik kulturális fővárosává választották, rendezvények százai csábítják a reménybeli látogatókat.

Egész nyáron zajlik majd a napjainkban is működő római színházában az Opera Open, ami az opera és balett legnagyobbjait hivatott felvonultatni. Június végén a Hills of Rock fesztivál a modern zenei műfajok kedvelőinek szól. A filmek iránt érdeklődőket szabadtéri mozivá alakított parkok várják, és nemzetközi utcaszínházi előadásokban is gyönyörködhetnek azok, akik Plovdiv felfedezésére indulnak a nyári hónapokban.

Európa másik kulturális fővárosa az olaszországi Matera, amely szintén része a FlixBus európai hálózatának, az Olaszországban már elérhető belföldi járatoknak köszönhetően több városból, így Bariból, Nápolyból, Salernóból és Pompeiből is egyszerűen meglátogatható.