Egyenlő munkáért egyenlő bért: két hónapot ingyen dolgoznak a nők

A nők az Európai Unióban átlagosan még mindig hatodával kevesebbet keresnek, mint a férfiak. Ez csupán kismértékű javulás a tavalyhoz képest, amikor az átlagos bérkülönbség 16,2% volt. (“Férfiakkal egyenlő nők” az NDK játékmúzeumában.)

Az idén november 4-e az egyenlő díjazás európai napja. Ez azt az időpontot jelzi, amikortól a nők – férfi munkatársaikkal összehasonlítva – gyakorlatilag már nem kapnak fizetést ugyanazért a munkáért. A bérszakadék mögött több tényező húzódik meg: a nők gyakrabban dolgoznak részmunkaidőben, nehezebben jutnak vezető vállalati pozíciókba, olyan ágazatokban dolgoznak, ahol alacsonyabbak a fizetések, és gyakran rájuk hárulnak a családtagok gondozásával és a házimunkával járó feladatok. Az Európai Bizottság 2017 novemberében cselekvési tervet fogadott el a nemek közötti bérszakadék kezeléséről.
 
Az egyenlő díjazás európai napjának közeledtével Frans Timmermans első alelnök, Marianne Thyssen, a foglalkoztatásért, a szociális ügyekért, valamint a munkavállalói készségekért és mobilitásért felelős uniós biztos, továbbá Věra Jourová, a jogérvényesülésért, a fogyasztópolitikáért és a nemek közötti esélyegyenlőségért felelős uniós biztos közös nyilatkozatot adott ki. A Bizottság tagjai hangsúlyozzák: hiába rögzítik immár 60 éve az egyenlő díjazás elvét az európai szerződések, a nők Európa-szerte még mindig nem tapasztalják ennek érvényesülését mindennapi életükben.

Az európai nők férfikollégáikkal összevetve még most is két hónapot ingyen dolgoznak, és a helyzet nem javul elég gyorsan. Az uniós biztosok ugyanakkor arra is rámutatnak, hogy az európai polgárok 90%-a helyteleníti és elfogadhatatlannak tartja a nők és férfiak közötti bérszakadék meglétét, és kétharmaduk azt szeretné, ha munkáltatója közzétenné az alkalmazottak munkakör és nemek szerinti átlagbérét.

Nyilatkozatukban az uniós biztosok üdvözlik Ursula von der Leyen megválasztott bizottsági elnök bejelentését, amely szerint az új Bizottság megbízatásának első 100 napjában intézkedéseket terjeszt majd elő abból a célból, hogy kötelező legyen a bérek átláthatóságát biztosítani.