Miniszterelnökségi beavatkozással: végre megkapta nyugdíját a kerekesszékes

Miniszterelnökségi közbenjárás kellett ahhoz, hogy az agyvérzésben megbénult, kerekesszékes férfi megkapja végre törzskártyáját és nyugdíját, gondnoka, az ugyancsak kerekesszékes felesége pedig átvehesse a járandóságát részére – tudatta ma délelőtt szerkesztőségünkkel a Magyar Szociális Fórum (MSZF).

Biharvári Gyuláné hétfőn köszönetet mondott a Magyar Szociális Fórumnak azért, hogy augusztus 30-án közzétette és a miniszterelnöki hivatalnak továbbította az üggyel kapcsolatos nyílt levelét, melynek eredményeként egy héten belül elintéződött az, aminek rég el kellett volna intéződnie, már csak a két kerekesszékes ember állapotára való tekintettel is.

Az MSZF megnyugvással fogadta Biharváriék ügyének gyors megoldását, és megemlítette: a fórum 17 éves fennállása óta először történt meg, hogy a miniszterelnöki kabinetiroda intézkedjék egy rászoruló ügyében, melyet az MSZF felkarolt. A Magyar Szociális Fórum arra kérte a hivatalt, hogy „csináljon gyakorlatot a mostani hozzáállásából”. Nem kevésbé tartanánk hasznosnak, ha a politikai vezetés olyan feltételeket teremtene a nyugdíjfolyósító rendszerben, amelyek kiküszöbölnék annak lehetőségét, hogy hasonló esetek előfordulhassanak, azaz semmibe vegyék egy nyugdíjas megélhetését – áll az MSZF közleményében.