Mongol késelt mongolt Győrött

A Győr–Moson–Sopron Megyei Főügyészség letartóztatását indítványozta annak a mongol állampolgárságú férfinak, aki két nappal ezelőtt a hajnali órákban egy győri munkásszállón megkéselt egy másik mongol állampolgárt ­– közölte lapunkkal dr. Takács Péter főügyész.

A 28 éves férfi a megalapozott gyanú szerint a cselekmény éjjelén együtt italozott ismerőseivel egy győri szórakozóhelyen. Az italozást az elkövető negyedmagával egy munkásszállón folytatta, ahol a sértett is lakott.

A cselekményt a sértett és a gyanúsított közötti veszekedés, majd verekedés előzte meg, a szobában tartózkodó társuk azonban szétválasztotta őket. Ekkor a sértett az ágyra dőlt, a terhelt pedig felkapott egy 18,5 cm pengehosszúságú kést, amivel „megöllek” felkiáltással többször a sértett felé szúrt. A terheltet ekkor is egy harmadik személy fékezte meg.

A sértettet a fején, a nyakán és végtagjain nyolc napon belül gyógyuló, könnyű sérülések érték. A bántalmazás azonban a támadott testtájék – a nyak – miatt alkalmas lehetett volna a sértett életének a kioltására.

Az ügyészség álláspontja szerint az elkövető letartóztatása a bizonyítás meghiúsításának veszélye miatt és a bűncselekmény befejezésének veszélye alapján szükséges.

Ugyancsak dr. Takács Péter főügyésztől származó értesülés szerint a Győri Járási Ügyészség hamis vád bűntette miatt emelt vádat egy férfival szemben, aki volt élettársát kábítószer-kereskedelemmel vádolta meg valótlanul.

A 37 éves férfi a bejelentést az idén januárban egy nyilvános budapesti telefonfülkéből tette meg a rendőrség ügyeletének. Azt mondta, hogy volt élettársa a munkahelyén, egy győri panzióban drogot árul a vendégeknek.

A nyomozást a rendőrség később megszüntette, a férfit pedig eljárás alá vonta. A vádlott terhére rótt bűncselekmény három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.