Nevelőszülőket keres a gyermekmentő szolgálat

A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat negyedszázada létező, modellnek szánt programja részeként állami nevelésbe vett gyermekek családokban történő elhelyezéséről gondoskodik Pest megyében és Budapesten. A szolgálat most is családokat, házaspárokat keres a fővárosban és legföljebb 40 km-es körzetében nevelőszülői feladatokra. (Az illusztráció forrása: ze.tt)

A szerkesztőségünkhöz eljuttatott közlemény szerint a nevelőszülők feladata összetett és nagy felelősségel jár, ezért a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat különösen körültekintő kiválasztás eredményeképpen köt szerződést a gyermekeket remény szerint fogadó családokkal, házaspárokkal. A kiválasztás része rendeletben is szabályozott képzés, amelyben a jelentkező család vagy házaspár meggyőződhet saját alkalmasságáról és ismereteket szerezhet a nevelőszülői munkáról. A nevelőszülők a munkájukat foglalkoztatási jogviszonyban végzik, őket munkájukért juttatások illetik meg. A nevelőszülőknek nem a vér szerinti szülők, a vér szerinti család másolása a dolga, hanem családi minták nyújtása, és ezzel egyidejűleg a kiegyensúlyozott kapcsolattartás vér szerinti családdal. Fő feladatuk, hogy tartsák szem előtt a gyermek mindenek felett álló érdekeit, s ami talán még ennél is nehezebb, formálják át úgy saját motivációikat, érzelmeiket, hogy vállalásuknak eredményesen eleget tudjanak tenni.

A szolgálat nagy súlyt fektet a gyermekek személyre szabott gondozására, nevelésére és fejlesztésére. Evégett a nevelőszülők munkáját gyermekorvos és gyógypedagógus is támogatja. Szükség esetén külső szakemberek – pl. fejlesztő pedagógus, gyermekpszichológus, gyógytornász – segítségét is igénybe veszik.

A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat várja olyan családok, házaspárok jelentkezését, akik elhivatottságot éreznek magukban arra, hogy állami nevelésben élő gyermekeknek szerető otthont és támogató családi hátteret adjanak. További információ: 123beal@gmail.com e-mail-címen vagy a 06 30 520 50 87 mobilszámon.