Nevelőszülőket keres a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat

Családokat, házaspárokat keres Budapesten és a főváros mintegy 40 km-es körzetében nevelőszülői feladatokra. A Gyermekmentő Szolgálat jó 25 éve működő programja szerint állami nevelésbe vett gyermekek családokban történő elhelyezésével is foglalkozik. (A kép forrása: weidenkorb.de)

A nevelőszülőink feladata összetett és felelős tevékenység, ezért a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat a jelentkezők alapos kiválasztása után szerződést a gyermekeket fogadó családokkal, házaspárokkal. A kiválasztásra a jelentkezők meggyőződhet saját alkalmasságukról és megismerkedhetnek a nevelőszülői munkával. A nevelőszülők a munkájukat foglalkoztatási jogviszonyban végzik, tevékenységükért juttatás illeti őket. A nevelőszülőknek nem a vér szerinti szülők, a vér szerinti család másolása a dolga, hanem családi minták nyújtása, és ezzel egyidejűleg kiegyensúlyozott kapcsolattartás a vér szerinti családdal. Mindenekelőtt a rájuk bízott a gyermek(ek) érdekeit a legfontosabbak; feladatuk a saját érzelmeik olyatén alakítása, hogy vállalásuknak maadéktalanul eleget tehessenek.

A Gyermekmentő Szolgálat nagy súlyt fektet az általuk neveltek személyre szabott gondozására, fejlesztésére; munkájukat gyermekorvos és gyógypedagógus is segíti. Szükség további szakemberek (fejlesztő pedagógus, gyermekpszichológus, gyógytornász) segítsége is kérhető.

A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat várja tehát olyan családok, házaspárok jelentkezését, akik elhivatottságot éreznek magukban arra, hogy állami nevelésben élő gyermekeknek szerető otthont és támogató családi hátteret adjanak.

További információ emailben (123beal@gmail.com) és telefonon (06 30 520 50 87).