E-book-olvasó: beszél is

Az itthoni kínálatban is megjelent a világ első 7,8 colos (azaz: 221,52 milliméter átlójú) E Ink Kaleido kijelzővel ellátott színes e-book-olvasója, amellyel digitális képregények is nagyszerűen olvashatók; a kis készüléleket ellátták Bluetooth csatlakozóval, és már hanglejátszásra is alkalmas.

A PocketBook InkPad Color nagyméretű kijelzője az E Ink új, színes technológiáját használja, amelynek köszönhetően mindenféle tartalom olvasására alkalmas az egyszerű, fekete-fehér könyvektől kezdve a színes képregényeken, gyermekkönyveken, üzleti irodalmon át a magazinokig.

Az előző nemzedékű E Ink Print Color technológiához képest az új E InkKaleido előrelépés: a kényelmes és biztonságos „színes olvasás” következő lépcsőfoka. A készülék kijelzője 4096 szín és árnyalatai megjelenítésére képes. A színszűrő új mintája növeli a színek fényerejét és telítettségét, emellett a fehér háttér az eddiginél is fehérebb. A technológia által az olvasás még kényelmesebb, kíméli a szemet, nem tükröződik rajta a napfény és szerfölött energiatakarékos. A nagy felbontású (1404×1872 pont) kijelzőnek és a négyzetmilliméterenként 300 képpontos felbontásnak hála a fekete-fehér szövegek tisztasága továbbra is tökéletes.

A szembarát elülső megvilágításnak köszönhetően akár mostoha fényviszonyok közepette is jól olvasható a készülék tartalma. Az új E InkKaleido-technológia a egyszínű panel és a színszűrő egyedi kombinációját használja, miáltal hűvös, árnyalt színt kapnak az elektronikus oldalak, emellett az elülső megvilágítás még a legkisebb fényerősség esetén tökéletes képet kínál.

A PocketBook InkPad Color hat népszerű hangformátumot képes lejátszani (M4A, M4B, OGG, OGG.ZIP, MP3 és MP3.ZIP), ez pedig jó hír azoknak, akik szívesen hallgatnak hangoskönyveket is. A felolvasás-funkciónak köszönhetően a készülék bármilyen írott szöveget képes felolvasni 16 nyelven (sajnos, a magyar egyelőre nem támogatott). Bluetooth segítségével csatlakoztatni lehet vezeték nélküli fejhallgatóhoz vagy az autó kihangosítójához, így könyvet hallgathatunk házimunka vagy vezetés közben is.

A hangformátumokon túl az eszköz 19 könyv- és 4 grafikus formátumot támogat. Ez garantálja a kényelmes kezelést anélkül, hogy más formátumba kelljen átalakítani a könyveket, magazinokat, képregényeket.

A készüléket 16 GB-os belső tárhellyel látták el, ám a microSD-foglalat segítségével még 32 GB-tal bővíthető. Ekként az eszközön elegendő hely van akár egy kisebb könyvtár tárolására is. További előnye az USB-C csatlakozó (USB 2.0 szabvány), amelyen keresztül tölthető, illetve a tartozék 3,5 mm-es jack-átalakító a fejhallgató csatlakoztatásához.

A nagy kijelző ellenére a PocketBook InkPad Color mindössze 225 g-ot nyom, ekként a világ egyik legkönnyebb 7,8 colos e-book-olvasója.