Nyolc nap alatt Bécs körül

Újraindítaná a városvezetés a turizmust Bécsben, evégett pedig nagyszabású marketingkampányba kezdett.

Megéri a szomszédos fővárosba utazni, már csak azért is, mert egy friss ranglista alapján járványügyi szempontból az egyik legbiztonságosabb úticél.(Nyitó kép: Japánból Oroszországba, kevesebb mint 35 perc alatt © WienTourismus/ Paul Bauer)

A legtöbb városhoz hasonlóan a járványhelyzet a bécsi turizmust is ellehetetlenítette. Most viszont már nyit a valamikori császárváros, vezetői pedig szeretnék, ha lassan ismét a megszokott számban érkeznének a turisták. Evégett marketingkampányba kezdett a főváros, „Világ körüli út Bécsben” címmel. Egyelőre Ausztrián belül, illetve Németországban és Svájcban láthatók a kihelyezett plakátok és digitális reklámanyagok. A cél az olyan utazni vágyók elérése, akik a hosszú elszigeteltség után végre szívesen kimozdulnának, és ezt a közelben tennék meg.

A kampány központi motívuma a „8 nap alatt a Föld körül”, vagyis nem kell messzire menni ahhoz, hogy sok mindent láthassunk. Bécsben megtaláljuk Velencét Dogenhofban, Athént a Theseustempelnél, Japánt a Béke Sztúpánál, és mindehhez átlagosan fél órát kell csak utazni. Mindenki megtalálja a saját ízlésének és korosztályának megfelelő programot, ebben a nyüzsgő, mégis emberi léptékű multikulturális világvárosban.

Egyidejűleg új városi idegenvezető alkalmazást is kifejlesztettek, ami a fő bécsi attrakciók mellett a rejtett gyöngyszemeket is megmutatja, kis történetekkel fűszerezve. Az applikáció a helyieket is megszólítja, és alternatív programokat kínál a tömeg elkerülésére. A kampány Ausztrián kívül is elérhető, amint a határokat szélesebb körben megnyitják, illetve a célországok köre ugyanígy rugalmasan szűkíthető is, ha a vírushelyzet újra megkívánja.

Bécs azért is jó választás, mert a szigorú és hatékony intézkedéseknek köszönhetően a megfertőződés veszélye nagyon alacsony, ezzel pedig egyike a legbiztonságosabbnak tartott európai úti célok húszas listáján. A felsorolásban csak kevés főváros szerepel, többségében szigetek és ritkán lakott úti célok képviseltetik magukat.

Bővebb információ és képek a bécsi plakátkampányról. – A legbiztonságosabb európai úti célok teljes listája.