Próbapadon a Telekom: fölér-e a négynapos munkahét az ötnapossal?

Hazánkban a nagyvállalatok közül elsőként a Magyar Telekom kísérletezik – a négynapos munkarend megvalósításával – a jelenleginél rövidebb munkahét bevezetésével. A vállalat emellett országos kutatásba is kezd, felmérendő a hazai munkavállalók és -adók véleményét az újszerű megoldásról. (A nyitó képen: van, aki öt, más csak négy napot dolgozik…)

A világ számos országában kezdődött meg a munkaszervezési módszerek reformja; Amerikában és Belgiumban már egy sor vállalat átszervezte a működését, Angliában pedig a napokban teszik ugyanezt a világ egyik nagy, munkarenddel foglalkozó kísérlete formájában, 70 vállalat részvételével.

Eddigi tapasztalat: azok a külföldi szervezetek, amik már bevezették a négynapos munkahetet, minden eddiginél kedvezőbb munka–magánélet-egyensúlyról, magasabb termelékenységről, kevesebb kivett betegszabadságról számoltak be.

A hazánkban működő nagyvállalatok közül elsőként a Magyar Telekom Csoport kísérletezik az új munkarend bevezetésével: kísérleti jelleggel július–október között négy csapat (köztük támogató és ügyfélkapcsolatban dolgozók) négynapos munkarendre áll át. „A kísérletezés az alapértékünk, bátran próbálunk ki új dolgokat, amikről azt gondoljuk, hogy működésünket jobbá tehetik, valamint kollégáink fejlődését, életminőségének javítását szolgálhatják” – mondta a társaság egyik vezető munkatársa, Friedl Zsuzsanna.

A kísérleti időszakban a csapattagok változatlan alapbérért dolgoznak a heti négynapos munkarendben, miközben kiemelt figyelmet fordítanak a gördülékeny munkaszervezésre és a tapasztalatgyűjtésre. A négyhónapos próbaidőszak legfontosabb célja az információgyűjtés. A gyakorlati adatok elemzésén túl a munkaerőpiac összes szereplőjének véleményére is kíváncsi a Telekom, ezért országos felmérést is kezdeményez a témában.

A kérdőív júliustól bárki számára elérhető lesz online, emellett bevonják az üzleti döntéshozókat és a munkaügyiseket.