Schäffer köpönyeget kapott

Tekintettel arra, hogy számtalanszor szóvá tette az Infovilág a győri Bécsi-kapu téri anomáliákat, élükön a Schäffer-házzal, a Bo-Rá-botrány után dr. R.Z. láthatóan és érzékelhetően „engedékenyebb” lett a reagálását illetően, sőt, esztendővel a patyomkin-paravánok felállítása után eltakarította őket a háza (övé a Schäffer-ház!) körül, és most néhány nap óta már festett vászontakaróval igyekszik imitálni, milyen lehetne a tér ikonikus épületkettőse. Ápol és eltakar, remélhetőleg nem évekre.

A Schäffer-házzal foglalkozó írásaink közül néhányat az olvasó figyelmébe ajánlunk:

Rákosfalvy úr, az Infovilág nem adja föl!

Megtört a jég: dr. Rákosfalvy válaszolt – dolgoznak a Schäffer-házon

Győr többet érdemel(ne) – Ötletroham az omladozó Schäffer-ház láttán

Ötletroham az omladozó Schäffer-ház láttán (2.)

Győr többet érdemel(ne) – Továbbra is kérdéses a Schäffer-ház sorsa

Győr többet érdemel(ne) – sokadszor a Schäffer-házról 

Győr többet érdemel(ne) – A Schäffer-házról sokadszor

Győr többet érdemel(ne) – sosem lesz rend a Bécsi-kapu téren?

Kifárasztásra játszik a Schäffer-ház tulajdonosa?

Amit eltüntetett és a jelenlegi látvány; érdemes megtekinteni a képeket:

Száz métert sem kell gyalogolni, hogy megpillanthassuk a Napóleon-házként ismert műemlék épületet a Király utca 4. alatt. Tiring György várkapitány a 16. században építtette, majd évszázad múltán, 1767–74 között barokk stílusúra átalakították, akkor kapta a második emeletét.

A kívülről gyalázatos állapotban lévő épület a homlokzatára erősített tábla szerint „Xantus János Múzeum Képtára” (így, névelő nélkül); a szépséghiba: jó ideje nincs Xantus János Múzeum, mert időközben Rómer Flórissá átnevezték, de azóta is úgy létezik, hogy nem létezik: Múzeum, ami nincs: évekkel ezelőtt lejárt ígéret – Győr Európa (egyik) kulturális fővárosa szeretne lenni…

Az egészhez csak egy megjegyzés: Győr városképéért is felelős önkormányzati ügyosztálya sokszori fölkérés után sem hajlandó válaszolni az Infovilágban fölvetett hiányosságokra. Föltehetően azt hiszik az ott dolgozó hivatalnokok, hogy amiről hallgatnak, az nem létezik.

Mi erről a kedves Olvasó véleménye?