Szupergyors ítélet embercsempészésért

Három-három migránst szállított Budapestről az magyar–osztrák határhoz az elkövető június 28-án és 30-án. Cselekményéért a bíróság július 2-án három év szabadságvesztésre ítélte.

A Soproni Járási Ügyészség több személynek segítséget nyújtva, folytatólagosan elkövetett embercsempészés bűntettéért állította bíróság elé a 2020. június 30-án elfogott olasz–egyiptomi kettős állampolgárságú férfit. A terhére rótt bűncselekmény kettőtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

A rendelkezésre álló adatok szerint a férfi mindkét alkalommal Budapestről indult útnak és – az M1-es autópálya elkerülésével – a soproni térségbe tartott. Az embercsempészést mindkét alkalommal bérelt autóval valósította meg.

Az első alkalommal szállított személyeket az államhatár közelségében hagyta és visszaindult Budapestre. A második esetben még Sopron előtt elfogták őt és egyik utasát a rendőrök. A másik két személy az erdőbe menekült.

A terhelt a bűncselekmény elkövetését elismerte.

Az ítélet ellen sem az ügyész, sem a védelem nem jelentett be fellebbezést – tájékoztatta lapunkat dr. Takács Péterfőügyész.