Tíz évvel ezelőtt rabolt: vádat emeltek ellene

2010 nyarán két férfi fegyveresen elkövetett rablás bűntettének kísérletét valósította meg egy győri házaspár sérelmére.

A vádirati tényállás lényege szerint a két férfi azon az estén bekopogott a győri lakásba, majd egyikük bedugta a lábát az ajtót kinyitó idős hölgy mellett az ajtónyílásba. Ezt követően az ajtót benyomva mindkét elkövető bement a lakásba.

Odabent egyikük hátulról lefogta a hölgyet és pisztolynak látszó tárgyat szorított a mellkasához. Ezalatt másikuk a sikoltozásra odaérkező férjet próbálta feltartóztatni.

Miután mindkét sértett kijutott a lépcsőházba, az elkövetők a lakás ajtaját becsapták és a lakásban kutatást végeztek. Mivel értéket nem találtak, anélkül hagyták el a lakást, majd a lépcsőházból a bejárati ajtó üvegét kitörve, a nyíláson kibújva jutottak ki az utcára, ahonnan elfutottak.

A bűncselekmény miatt az egyik elkövetőt a bíróság 2015 őszén minősített rablás, minősített magánlaksértés és rongálás miatt – halmazati büntetésként – kilenc év szabadságvesztésre ítélte.

A vádlottal szemben öt évtől tíz évig terjedő szabadságvesztés szabható ki – áll a Győr–Moson–Sopron Megyei Főügyészség lapunknak megküldött tájékoztatásában.