Válságtanácsadásra, kríziskezelésre vállalkoznak

Válság112 néven alapított közös vállalkozást Lakatos Zsófia és Iglódi Csaba. A két tanácsadó kríziskezeléssel foglalkozik, ahogy mondják: „békében készülnek a háborúra, a háborúban pedig gyorsan és hatékonyan kezelik a problémákat”.

A vállalatvezetők sora bízik abban, hogy hogy velük nem történhet rossz, hogy a válság elkerüli őket…Ez tévedés – mondják a szakértők. A válság, vagyis a megszokottól látványosan eltérő esemény, körülmény vagy folyamat ugyanis része a vállalati életnek, a vezetői létnek.

Lakatos és Iglódi szerint az okos vállalatok nem ringatják magukat abban a tévhitben, hogy velük nem történhet baj, hanem békeidőben profi szakemberekkel készülnek fel az összes lehetséges krízishelyzetre. A válságterv készítése, a támogatók megtalálása, a rendszeres válságkezelő foglalkozások és a szükség esetén mozgósítható szakemberek összegyűjtése befektetés a vállalat jövőjébe. Baj estén a vállalat léte múlhat azon, hogy mennyire profi módon, gyorsan és hatékonyan kezeli a helyzetet.

A Válság112 vezetői a múlt évtizedekben nagy nemzetközi és hazai vállalatok kríziskezelésével és krízis-kommunikációjával foglalkoztak. Mostantól ugyanezt teszik közös márkanév alatt, együttműködve teszik majd.