Vírus ellen: WHO+Viber-összefogás

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) és a Rakuten Viber ma bejelentette: a COVID-19-ről szóló téves információk elhárítására interaktív, többnyelvű chatbotot hoztak létre, amely világszerte elérhető. Célja a vírusról gyorsan terjedő hamis hírek és valótlan információk leküzdése.

A chatbot hamarosan több mint 20 nyelven válik elérhetővé. Jelenleg angol, orosz és arab nyelven nyújt segítséget azoknak, akik pontos és hiteles információkat keresnek, illetve választ ad a pandémiával kapcsolatos leggyakoribb kérdésekre és a legfrissebb híreket szolgáltatja.

A „Legfrissebb hírek” menüpont valós időben, közvetlenül a WHO honlapjával megegyezően frissül, így a legújabb információk egyenesen a használónál landolnak. A további fő menüpontok a következők: „Védd magad”, „Maszkhasználat”, „Utazási ajánlatok” és egy interaktív „Mítoszok” fejtörő a vírusról szóló ismeretekről. Az „Adakozz most” gomb arra ösztönzi a használókat, hogy támogassák a WHO világjárvány elleni küzdelmét a COVID-19 Szolidaritási Felelősségi Alap számára felajánlott adományokkal.

Az alkalmazás ingyenes és világszerte már 1,1 milliárd Viber-használó számára elérhető. A elérhetősége: https://vb.me/c6e9fa