A hír szent, a vélemény szabad: Merre tovább Európa?

Orbán Viktor nem hagyott félreértést a várban tartott sajtóértekezletén: Magyarország célja, hogy az EU minden intézményrendszerén belül, minden intézményben jussanak többségbe a bevándorlás-ellenes erők. Előbb az EP-ben, utána az Európai Bizottságban, majd a nemzeti parlamenti választások eredményeképp az Európai Tanácsban is – mondta miniszterelnök.

A Fidesz honlapján olvasható: az is cél, hogy az EP-választás eredményeként „mi legyünk a legsikeresebb párt Európában és az Európai Néppártban (EPP)”. Hidvéghi Balázs, a Fidesz kommunikációs igazgatója a sajtóértekezletet és visszhangját kommentálva tovább emelte a tétet: Orbán Viktor „mára a bevándorlásellenes politika szimbóluma lett egész Európában”.

Nem semmi.

Ha pedig valaki nem tudta volna, mit gondol a miniszterelnök azokról, akik nem azt gondolják, amit ő, Orbán Viktor közölte: „Oda jutottunk, hogy a liberálisok a szabadság legnagyobb ellenségei”, és persze mindenhol bevándorláspártiak. Ez a magyarázata a múlt hetekben a jobboldali kormányok ellen lezajlott belgrádi, bécsi, varsói, római és budapesti tüntetéseknek is. És mindez azért, mert a „Soros György által támogatott, EP-választásra készülő, bevándorláspárti erők mindenhol tüntetnek, és fognak is”.

Mert Soros természetesen nem maradhatott ki. „Soros György a mi honfitársunk, magyar állampolgár, akivel nem értünk egyet” – mondta a miniszterelnök, azzal kiegészítve: azok, akik állandóan Soros György zsidó származásával hozakodnak elő, „nemcsak a magyar politikának, de magának Soros Györgynek is ártanak.”

(A Magyar Narancsnak adott interjújában néhány hete egyébként Orbán Viktor úgy jellemezte Soros Györgyöt, aki „tehetséges magyar honfitárs”, de megjegyezte, nincs jó véleményük egymásról. Konfliktusuk abban áll, hogy Soros György a migránsokat Magyarországra és Európába szeretné hozni – mondta a miniszterelnök, hozzátéve, hogy ő „viszont ezt nem engedheti”.)

Vagyis teljes a kép: Orbán Viktor Európa politikai szimbólumaként áll harcban a migránsokat Európára zúdító Soros Györggyel. Az egyik magyar gigász, szemben a másik magyar gigásszal – Európáért.

Ez a politikai világhelyzet kulcsa a budai várból nézve, 2019 elején. 

Történelmileg nézve pedig: naná, hogy a hunok az őseink…