Bosch: regionális szolgáltató központ, 260 új munkahely Miskolcon

Elérte a 260-at a Bosch legújabb működési egységében, a miskolci regionális szolgáltató központban dolgozók száma, bár eredetileg összesen 205 új munkahely létesítését vállalta a németországi központú vállalat.

Az eredetileg jó 1600 millió forint összértékű beruházáshoz – a most véglegesített megállapodás szerint – 358 millió forinttal járul hozzá a magyar költségvetés. E támogatást a bérköltségek egy részének finanszírozására fordítja a cég.
A miskolci kéziszerszámgyár kutatási, fejlesztési és gyártási profiljához újonnan csatlakozott regionális szolgáltató központ kétféle tevékenységet végez. Egyrészt a Miskolcon, valamint más telephelyeken gyártott termékek válogatásával, rendszerezésével, készre csomagolásával és kiszállításával foglalkozik a vevői igények alapján, másrészt akkumulátorok és csomagolóanyagokat szerez be és tárol. Az új egység a miskolci szerszámgyár részeként és közvetlen közelében működik.

A széles körű szakmai készségeket felmutató Bosch munkahely-létesítő ereje, az észak-magyarországi térség iránti elkötelezettsége és hosszú távú, stratégiai gondolkodása abban is megmutatkozik, hogy a vállalat egyre nagyobb mértékben számít a helyi beszállítók közreműködésére. A közvetlen és közvetett beszállítók harmada olyan rugalmas és magas szintű szolgáltatásokat nyújtó hazai piaci szereplő, aki megfelel a nemzetközi követelményeknek; remény szerint ez az arány növekedni fog.

A Robert Bosch Power Tool Elektromos Szerszámgyártó Kft. sikertörténet Miskolcon. A 2001 novemberében létrehozott vállalat, jó ideje a Bosch csoport legnagyobb európai kéziszerszám-gyára, tavaly 10,5 millió kéziszerszámot gyártott, kétmillióval többet, mint esztendővel előtte.