Digitális oktatás: segít a Neumann Társaság

Nyomtatható formában ingyenesen letölthető a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság honlapjáról az IKT pedagógusoknak című tananyag, amelyből a pedagógusok elsajátíthatják a digitális oktatás alapjait.

A társaság szakértőitől e-mailben is kérhetnek segítséget az informatikával ismerkedő pedagógusok és a használók is.

Bár a koronavírus-fertőzés miatt a Neumann Társaság budapesti irodája március 17-étől bezárt, a szervezet szolgáltatásai digitális úton továbbra is elérhetők, a munkatársak ugyanis távmunkában dolgoznak.

A kialakult kedvezőtlen helyzetben a Neumann Társaság pedagógusok számára készült, az ECDL (—>European Computer Driving Licence —>Európai Számítógép-használói Jogosítvány) vizsgarendszer részét képező, jól bevált, régóta sikeresen használt  tananyagával segíti a hazai tanárokat abban, hogy minél könnyebben tudják megszervezni óráikat az interneten keresztül is – a társaság honlapjáról ingyenesen letölthető tananyagból ugyanis a távoktatásban is felhasználható számos ötlet használata elsajátítható.

Tekintetbe véve, hogy a jelenlegi helyzetben a nem informatikaszakos tanárok is kénytelenek digitális alapokra helyezni a munkájukat, a Neumann Társaság szakértői a titkarsag@njszt.hu e-mail címen is fogadnak megkereséseket, és segítenek informatikai témában akár tanároknak, akár magánembereknek.


Miután a koronavírus az időseket különösen veszélyezteti, ezért a következő hetekben sokan nem fogják tudni személyesen, csak közösségi platformokon keresztül tartani a kapcsolatot szeretteikkel. Számukra az ugyancsak ingyenesen letölthető közösségimédia-tananyag lehet hasznos.

Az előttünk álló, kényszerűségből otthon töltendő napok hasznos és kellemes eltöltésében nyújthat segítséget a Neumann Társaság informatikatörténeti adattára, amely tulajdonképpen virtuális informatikai múzeum. Az infokommunikációs ipar fejlődésének időbeli összefüggései az adattáron belül elérhető, látványos idővonalon tanulmányozhatók.

Az informatika-történeti videótárban, illetve a társaság YouTube csatornáján pedig a hazai informatika számos legendás szakértőjével készült interjú, előadás látható.