Magamról többet – „házi vetítésen”

A Rózsavölgyi Szalon mától „házi vetítéssel” jelentkezik a FB-oldalán. Grecsó Krisztián nemrég megjelent, Magamról többet című kötetének magával ragadó verseit a Rózsavölgyi művészei tolmácsolják otthonukból.

Őszinte szépségű számvetés, önvizsgálat ez a kötet, amellyel Grecsó majd’ két évtized múltán tért vissza a költészethez. Élettörténetéről beszél, annak alakulásáról, arról, ami befolyásolható, és ami nem, bánatról és örömről, betegségről és gyógyulásról, az újrakezdés életöröméről, gyerekről és szeretetről. Ahogy mondja: „Verset csak úgy érdemes írni, ha pokolian őszinte vagy. Elvégre ez egy tükör, azok fognak belenézni, akik szeretnének számadást csinálni, akik meg akarják érteni, kik ők, mi van velük…”

Grecsó Krisztián, aki a Rózsavölgyi Szalon szerzője, hiszen Mellettem elférsz című regényének színpadi adaptációját hosszú esztendők óta játsszák itt, boldogan megengedte a színháznak, hogy új kötetéből egy-egy verset elmondjanak otthonukban a Rózsavölgyi művészei, és megosszák a nyilvánossággal. Az első videón Györgyi Anna Az én arcom című verset mondja.